archív
StoryEditor

Digitálny týždeň: Kedy sa dočkáme skladacieho iPhonu?

14.02.2022, 10:32
A tiež: Binance vstupuje do FORBES a Meta (stále) dramaticky padá

Binance vstupuje do FORBES
Najväčšia svetová burza s kryptomenami kupuje za 200 miliónov dolárov podiel v americkom vydavateľstve FORBES. Ak dáme do kontextu, že už sto rokov ide o jedno z najprestížnejších ekonomických vydavateľstiev na svete, svet blockchainukryptomien vďaka Binance práve získal silné zlepšenie kreditu.  Je to úplne iná stratégia, než razí napríklad konkurenčná burza Crypto.com, ktorá sa zameriava primárne na športových fanúšikov a šokovala kúpou práv na štadión v Los Angeles, či masívnym sponzoringom Formuly 1.

Meta (stále) dramaticky padá
Minulý týždeň sme upozornili na prepad hodnoty akcii Meta, ktorý bol primárne spôsobený poklesom v počte denných používateľov Facebooku. Aby toho nebolo málo, tentokrát viaceré médiá nesprávne interpretovali výročnú správu, ktorá mala naznačovať možnosť odchodu Facebooku a Instagramu z územia Európy. Tieto informácie Meta prakticky okamžite znegovala, keďže niečo podobné by malo pre nich katastrofické následky, no opravná správa sa ani zďaleka nešírila tak rýchlo. Keby sme chceli konšpirovať, tak povieme, že tieto zavádzajúce informácie boli vypustené cielene, so zámerom ešte viac oslabiť akcie spoločnosti...



Kedy sa dočkáme skladacieho iPhonu?
O testovaní patentov na prototypoch skladacích iPhonov sa hovorilo už pred rokom. Pomerne veľa zdrojov stále uvádza, že nie je otázkou, či Apple vôbec niekedy pustí do produkcie skladací iPhone, ale skôr kedy. Rok 2023 zatiaľ vyzerá stále reálne, takže dovtedy nám budú musieť stačiť designové koncepty, ako napríklad iPhone Air.  Ten sa dosť výrazne podobá na Samsung Glaxy Z Flip, no stále vyzerá „dostatočne Apple“, aby zaujal aj skalných fanúšikov. Haló, @tim_cook, kedy teda?

TikTok roku 2022
Pozícia TikToku silnie každým dňom – inšpirujte sa, ako ho zaradiť do efektívneho marketingového mixu. Na sociálnej sieti už nájdete viaceré známe slovenské značky, pričom ak máte pocit, že práve tá vaša nie je dostatočne sexy, odporúčame profil Kauflandu. Ak sa podarilo úspešný profil vybudovať sieti supermarketov, prečo by sa to nemalo podariť vám?



ADMA: inšpirácie z Digital PIE 2021

Inovatívnosť práce sa na Digital PIE hodnotí ako niečo, čo môžeme v rámci slovenského trhu považovať za novinku, ktorá priniesla preukázateľné zlepšenie výsledkov. Inšpirujte sa výberom výherných prác z roku 2021, alebo si pozrite kompletný zoznam spolu s nomináciami.



menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 03:43