HBO GO
StoryEditor

4 tipy na filmy proti depresii alebo ak si chcete pozrieť niečo, čím si vyvetráte hlavu

Ak hľadáte niečo, čo si môžete pozrieť na streamovacích službách a trocha si vyvetrať hlavu.

Na stránke VelkyObsah.info ako aj pre Stratégie sa venujem filmom a seriálom, ktoré sa k nám dostávajú vďaka streamingovým službám. Hoci táto alternatíva k lineárnemu vysielaniu rastie už dlhšie, práve obdobie karantén im pomohlo ešte rýchlejšie rásť. Toto platí pre takmer všetkých. Takmer, lebo v uplynulých dňoch sme boli svedkom ohlásenia konca dvoch platforiem. Technologicky inovatívneho Quibi a českého „startupu“ Obbod.

A hoci v médiách a na blogoch vám počas prvej vlny pandémie dávali tipy, na ktorej platforme nájdete katastrofickejší filmový predobraz šírenia hnusoby vo svete, užívatelia svojimi diaľkovými ovládačmi a klikmi rozhodli, že chcú pozerať niečo úplne iné. Najviac divákov mali reality show Too Hot To Handle a The Circle alebo dokumentárny seriál(!) o homosexuálnom chovateľovi tigrov so silnou láskou k zbraniam a country Tiger King.

Keďže tu máme naplno druhú vlnu covidu a s ňou spojenú karanténu, v rámci mojich tipov na sledovanie vám nebudem odporúčať ďalší zombie seriál. To nechám na druhých. Moje tipy spríjemnia vám a vašim blízkym víkend, karanténny večer, prípadne čas čakania na ďalší konferenčný hovor v firme.

  • A Beutiful Day In Neigbornhood (HBO GO) 1h 49 min

Film o príprave novinárskeho profilu moderátora detskej relácie pána Rogersa. Mohli by sme ho pripodobniť k nášmu  Raťafákovi Plachtovi. Okrem toho, že sám pán Rogers je v Amerike legenda, ktorá prerazila aj na titulku časopisu Esquire (prepáč Raťafák), je to človek šíriaci okolo seba vírus láskavosti. Nemusíte sa báť žiadnej naleštenej nudy, práve naopak, režisérka sa celý čas hrá s formou. Výkon Toma Hanksa dá tejto torte „vyvážených chutí“ (nie je ani presladená, ani príliš krémová) čerešňu, že sami zatúžite ochutnať ďalší kúsok…

  • Miluju tě, Pucinko (Mall.tv) 22 minút

Minimalistická miniséria v réžii herca Jiřího Mádla a s kamerou Slováka Martina Žiarana by mohla byť aj reklamou na zubné kefy Curaprox alebo ústnu vodu Lysterine, ale nie je. Ono to je skvelá komédia pre dospelých o živote v karanténe s humorom občas pripomínajúcim provokatívne Team America, i keď s oveľa väčším dôrazom na vzťah hlavných postáv. Áno, covid-19 nám veľa zobral a umelecké remeslá posunul až na okraj priepasti. Avšak v takejto situácii vzniklo Miluju tě, Pucinko ako jedno z pozitív, čo nám hnusoba priniesla.

  • Ted Lasso (Apple TV+) cca 5 hodín spolu

Apple pre svoj prvý významnejší komediálny seriál (áno, má na svojom konte už Mythic Quest, ale ten bol hlavne pre geekov) doslova adoptovala postavičku z kampane televízie NBC a dala jej naplno vyniknúť. Originál - dobráčisko, skoro by sa dalo povedať až taký Slováčisko, tréner amerického futbalu Ted Lasso s úlohou viesť podpriemerné mužstvo v anglickej Premier League. Lahôdka nielen pre milovníkov futbalu, ktorí v každej z postáv nájdu obraz skutočnej športovej hviezdy, ale aj pre motivátorov. Tí aspoň na chvíľu uveria, že všetky poučky používané na prednáškach o riadení tímov majú zmysel… Viac slov je zbytočných, pretože toto je hlavne čistokrvná zábava s tým najlepším z amerického a britského humoru.

  • The Movies That Made Us (Netflix) cca 3 hodiny

Ak patríte do kategórie tzv. Husákových detí, Hriešny tanec alebo Smrtonosnú pascu ste videli desiatky krát. Aj keď sa na verejnosti mnohí z nás prezentujú obdivom k Tarkovskému alebo Jarmushovi, tieto filmy definovali naše detstvo a mladosť. A keď sa vám nechce pozerať napríklad Sám doma už 47. krát, táto séria štyroch trištvrtehodinových dokumentov vám pomaly natiahne na tvári nostalgický úsmev, ktorý vám zostane ešte veeeeľmi dlho. Ak by som na vysokej škole vyučoval popkultúru, tak tento seriál by bol súčasťou syláb.

menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 18:13