StoryEditor

4 novinky zo 4 sociálnych sietí: Meta dala facku ruskej propagande

30.09.2022, 10:33
Autor:
redred

Prečítajte si prehľad najnovších noviniek zo sveta sociálnych sietí od Martina Piteľa.

 

1. Meta odhalila rozsiahlu dezinformačnú sieť z Ruska

Vojna prebieha nielen na fronte, ale aj na sociálnych sieťach. Svedčí o tom aj fakt, s ktorým sa pochválila pred pár dňami spoločnosť Meta.

Podarilo sa jej totiž zrušiť viac ako 1 600 falošných Facebookových profilov a desiatky falošných spravodajských webov, ktoré šírili cez sociálne siete ruskú propagandu o invázii na Ukrajine.

Útoky boli zamerané na používateľov na Ukrajine, v Nemecku, Taliansku, Francúzsku a Veľkej Británii.

 

image

Martin Piteľ, PS: Digital

Na stránke Stratégií bloguje Martin Piteľ, Head of Digital Executive v PS:Digital

 

2. TikTok predstavil dislike v komentároch

Zdá sa vám nejaký komentár pod TikTok videom nevhodný? Najnovšie budete môcť takýto komentár označiť tlačidlom dislike.

Je dôležité povedať, že označenie nie je verejné - po udelení disliku nedostane komentujúci upozornenie, že sa vám jeho komentár nepáči. Takisto sa pri žiadnom komentári nezobrazí ani celkový počet získaných dislikov.

V skratke - táto funkcia bude slúžiť primárne pre TikTok, ktorý takto zbiera feedback od používateľov. 

 

3. LinkedIn skopíroval ďalšie funkcionality z Facebooku

Profesionálna sieť sa rozhodla inšpirovať najväčšou sociálnou sieťou a prináša niekoľko noviniek. Vypichnem dve z nich:

Pri vytváraní príspevku cez mobil sa vám v menu už po novom objaví možnosť “využiť šablónu”. Vďaka nej si môžete k príspevku vytvoriť textovú grafiku pričom máte na výber 27 rôznych šablón vrátane 6 typov fontu. Do grafiky viete navyše pridať prekliknuteľný odkaz na web (ako to poznáte z IG Stories). Chcete dať pod vašim príspevkom do popredia určitý z komentárov? Žiaden problém. Vďaka novej funkcii pripnutia komentára, tak môžete urobiť kedykoľvek.

 

4. Instagram prestal rozdeľovať 60-sekundové videá

Aleluja! To si povedali určite viacerí vášniví Instagrameri, ktorí pravidelne publikujú video príbehy na Instagram. Aplikácia už konečne nebude rozdeľovať 60-sekundové videá do 15-sekundových úsekov, ale takéto video vypublikuje ako celok. Čo z toho vyplýva? Používatelia si budú musieť pozrieť celé video, ak sa budú chcieť dozvedieť jeho pointu a nebudú si môcť len tak preklikať úvodné časti videa.

 

Ak vás zaujímajú ďalšie novinky zo sveta sociálnych sietí, sledujte ma na LinkedIne, aby vám nič neušlo. 

 

01 - Modified: 2024-03-05 11:29:30 - Feat.: - Title: Jakub Goda: Cenzúra na internete? Naopak, máme extrémne široký priestor na prejavenie názoru 02 - Modified: 2024-03-04 14:22:09 - Feat.: - Title: Sociálne médiá ako hnacia sila ekonomického rastu a konzumu 03 - Modified: 2024-01-19 10:08:41 - Feat.: - Title: TikTok je doménou mladých, Facebook patrí staršej generácii a YouTube sledujú všetci 04 - Modified: 2024-02-09 08:00:00 - Feat.: - Title: ADMA názor: Ktoré trendy treba sledovať a na ktoré zabudnúť? 05 - Modified: 2024-02-15 10:45:13 - Feat.: - Title: František Štrupl z Google: Zákazník sa dnes správa ako produktový detektív
menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 04:44