StoryEditor

CME a skupina Markíza oznamujú personálne zmeny vo vedení výroby obsahu

08.06.2023, 11:12
Autor:
redred

Od júla 2023 sa Ivaylo Svilenov Vandov stáva zástupcom riaditeľa výroby obsahu CME a Alexandra Dubovská preberá funkciu riaditeľky Centra výroby skupiny Markíza.

Vo vrcholovom manažmente mediálnej skupiny CME dôjde od júla 2023 k zmene, do funkcie zástupcu riaditeľa výroby obsahu CME bude vymenovaný skúsený televízny manažér Ivaylo Svilenov Vandov. Súčasne do vrcholového manažmentu skupiny Markíza prichádza Alexandra Dubovská, ktorá obsadí pozíciu riaditeľky Centra výroby. V tejto funkcii nahradí Sebastiana Wimmera, ktorý sa rozhodol pre novú kariérnu príležitosť.

Ivaylo Svilenov Vandov pôsobil posledných 15 rokov v bulharskej Nova Broadcasting Group, kde taktiež zastrešoval výrobu všetkých, interne aj externe produkovaných televíznych projektov. V televíznom biznise sa pohybuje už 22 rokov. 

image

Ivaylo Svilenov Vandov

Okrem skupiny Markíza bude Svilenov Vandov zastrešovať televíznu produkciu aj na ďalších dvoch trhoch mediálnej skupiny CME - v chorvátskej skupine RTL Croatia a v slovinskej skupine PRO PLUS.

„Je to veľká výzva a ešte väčšia zodpovednosť. Vážim si túto ponuku zo strany CME a teším sa na všetky nové kolegyne a kolegov. Som presvedčený, že vďaka špičkovým profesionálom na všetkých troch trhoch a tímovej práci dosiahneme veľa spoločných úspechov,“ uviedol k svojmu príchodu do CME Ivaylo Svilenov Vandov.

Alexandra Dubovská pôsobí v Markíze od roku 2011 na pozícii šéfproducentky hranej tvorby. V novej funkcii riaditeľky Centra výroby bude zodpovedná za produkciu hraných seriálov, reality a zábavných formátov, ako aj za činnosť oddelenia kastingu a rokovania s externými produkčnými spoločnosťami.

image

Alexandra Dubovská

„Markíza je inovátor a trendsetter aj čo sa týka seriálovej produkcie, tento rok sme sa pustili do nášho vôbec prvého dobového seriálu Dunaj, k vašim službám či do dramatického seriálu Klamstvo, ktorý sa nebál otvárať aj tabuizované témy. A Mama na prenájom predstavila žáner denného seriálu v doposiaľ najvyššej produkčnej kvalite v rámci slovenského trhu. Najkrajšou odmenou je, že všetky tieto seriály zaznamenali výrazný divácky úspech. Už teraz sa teším na nové výzvy, ktoré nás spolu s celým tímom čakajú nielen v rámci seriálovej oblasti, ale aj pri produkcii zábavných a reality formátov,“ povedala na margo svojho povýšenia Alexandra Dubovská.

„Ďakujem Sebastianovi Wimmerovi za jeho skvelú prácu, obetavosť a všetky úspechy, ktoré Centrum výroby v uplynulých rokoch dosiahlo pod jeho vedením. Želám mu veľa šťastia v jeho ďalšom pracovnom i súkromnom živote. Zároveň sa teším na spoluprácu s Ivaylom a Alexandrou, verím, že svoje dlhoročné skúsenosti pretavia do ďalšieho zvyšovania kvality našej pôvodnej tvorby,“ uzavrel Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

01 - Modified: 2024-02-28 10:46:29 - Feat.: - Title: Vladimír Mužík nastupuje do vedenia CME. Zároveň zostáva šéfom MAFRA Slovakia 02 - Modified: 2023-12-15 11:26:54 - Feat.: - Title: Ceny za športové licencie sú za hranicou únosnosti, tvrdia zástupcovia 3 najsilnejších slovenských televízií 03 - Modified: 2023-10-06 07:37:00 - Feat.: - Title: Český televízny líder už ohlásil zdražovanie reklamy 04 - Modified: 2023-09-05 14:09:07 - Feat.: - Title: Veľký prehľad politických diskusií. Kedy a kde uvidíte svojich obľúbených politikov? 05 - Modified: 2023-09-04 08:10:24 - Feat.: - Title: Markíza má nového generálneho riaditeľa. Funkcie sa ujal Peter Gažík
menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 10:45