StoryEditor

Pred 50 rokmi mal premiéru kreslený seriál No počkaj, zajac!

02.01.2019, 08:27
Autor:
ČTKČTK
Mnohí si určite pamätáte príbehy chuligánského Vlka s cigaretou, ktorý sa márne snaží prekabátiť Zajaca.

Ruský kreslený seriál No počkaj, zajac!, ktorého prvý diel mal premiéru pred 50 rokmi, 1. januára 1969, si popularitu udržuje roky.

Príbehy chuligánského Vlka s cigaretou, ktorý sa márne snaží prekabátiť Zajaca, mali ohlas nielen v Rusku a ďalších postsovietskych krajinách. Dôležitú úlohu v diele výtvarníka Svetozara Rusakova a režiséra Vjačeslava Kotenočkina mala aj hudba - v seriáli zneli najväčšie šlágre tej doby, vrátane piesne Ally Pugačevovej.

O predobraze Vlka, svojho najslávnejšieho výtvoru neskôr Rusakov povedal: „Bol to taký obyčajný chuligán, na ktorého si pokojne trúfnete. A Vlk v našich príbehoch bol to isté. Bol smiešny, nikdy mu nevyšla ani jedna nástraha na Zajaca. Ale možno práve preto bol taký sympatický. Zajac bol skôr čestný pionier, ktorému som nikdy veľmi nefandil, asi ako väčšina divákov.“

Pôvodných 16 dielov bolo natočených v období 1968 až 1986. Začiatkom 90-tych rokov sa na ne pokúsil nadviazať dvoma epizódami Vladimir Tarasov. Diváci ich však príliš neprijali, podobne ako o desať rokov neskôr dva výtvory Kotenočkinovho syna Alexeja. V nových pokračovaniach už ale Vlk stratil niečo zo svojho gaunerstva – nefajčí a nepije.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 21:37