StoryEditor

WiFi v centre Bratislavy si našla obľubu u domácich i turistov

09.07.2019, 10:24
Autor:
(red)(red)
Za rok sa pripojilo štvrť milióna unikátnych zariadení.

Od naštartovania bezplatnej WiFi siete v centre Bratislavy už prešlo vyše jedného roka. Bratislavčanky, Bratislavčania i návštevníci mesta sa môžu pripojiť na rýchly internet s názvom VisitBratislava v 13 lokalitách. Doteraz sa pripojilo vyše 250 tisíc unikátnych zariadení a ich počet naďalej stúpa. V blízkej budúcnosti sa pokrytie mestského WiFi rozrastie.

Okrem pripojenia na internet užívateľ získa aj tipy čo vidieť a zažiť v Bratislave, zoznam podujatí či ďalšie informácie o meste prepojením na web visitbratislava.com.

Našim cieľom je zabezpečiť kvalitnú turistickú infraštruktúru, propagovať turistickú kartu Bratislava Card, podujatia i atraktivity v meste. Vďaka vyše 1,6 milióna pripojení, ktoré sme dosiahli za pomerne krátky čas, sa nám to úspešne darí. Najviac pripojených je v mesiacoch júl až september, teda počas letnej turistickej sezóny,“ uviedla predsedníčka predstavenstva Bratislava Tourist Board A. Melicharová.

Aktuálne na projekte bezplatných WiFi spotov spolupracuje Bratislava Tourist Board s Magistrátom hl. mesta Bratislava a telekomunikačnou spoločnosťou O2. Pokryté sú veľké námestia v centre mesta a nábrežie Dunaja. Najviac pripojených zariadení je na Hviezdoslavovom a Hlavnom námestí, pričom prevládajú mobilné zariadenia v slovenskom a anglickom jazyku. Užívatelia sú najčastejšie z rusky, nemecky a španielsky hovoriacich krajín.Bratislava Tourist Board a Magistrát však plánuje pokračovať v tejto aktivite aj ďalej. Vzhľadom na frekventované miesta sa dôležitosť kladie hlavne na stabilitu a kvalitu pripojenia.

V budúcnosti sa plánuje uplatniť ešte geolokačný princíp, vďaka ktorému budú poskytované konkrétne informácie o lokalite a pamiatkach v okolí na základe miesta pripojenia. Podobne bol obsah upravený už počas tohtoročného hokejového šampionátu, kedy po prihlásení sa do WiFi siete mali užívatelia k dispozícii informácie o Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji.

Aktivity Bratislava Tourist Board súvisiace s prevádzkou WiFi siete v centre Bratislavy boli realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR.

01 - Modified: 2022-06-28 04:52:49 - Feat.: - Title: Bratislava láka turistov. Ako 72-hodinové mesto, ktoré zažijete na vlastné nohy 02 - Modified: 2021-11-08 18:57:47 - Feat.: - Title: Turizmus sa podľa prognózy spamätá z krízy až v roku 2025, môžu však vzniknúť aj šedé zóny 03 - Modified: 2021-07-15 18:42:14 - Feat.: - Title: Spoznajte nepoznané zákutia Bratislavy. Inšpirujte sa novou sériou videí a bezplatnými prehliadkami 04 - Modified: 2020-12-08 11:11:06 - Feat.: - Title: Dunajské nábrežie v Bratislave sa rozžiarilo umením 05 - Modified: 2021-11-08 18:55:08 - Feat.: - Title: Kaviareň v kostole či ďalšie UFO v Bratislave. Projekt Turistom vo vlastnom meste pokračuje
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 11:29