StoryEditor

Diesel vyzýva zákazníkov: Oblečenie poriadne vyskúšajte, až potom vráťte

16.09.2019, 12:08
Autor:
pzpz
Ako prvý predajca mení politiku vrátenia tovaru.

Diesel v jesennej kampani predstavuje novú politiku vracania zakúpeného produktu. Medzi maloobchodníkmi sa tak stal prvou značkou, ktorá sa rozhodla zákazníkom vyjsť v ústrety a dovolila po vyskúšaní oblečenia vrátiť ich naspäť predajcovi. A nie len tak narýchlo, kvôli veľkosti či materiálu.

Diesel

Talianska módna značka apeluje na zákazníkov, aby si v novom odeve poriadne užili a oblečenie potom čisté a nepoškodené vrátili. Stačí, ak na nových kúskoch zostanú štítky. Novinku prezentuje v reklame od talianskej agentúry Publicis.

Značka Diesel je autentickými reklamami známa.  V minulosti predstavila kampane, ktoré sa odlišujú od klasických a vyzdvihujú rôzne aspekty a názory na spoločenské témy.

Minulý rok počas New York Fashion Week otvorila pofidérne vyzerajúci obchod s falošnými napodobeninami značky DEISEL. Oblečenie bolo pobalené v igelitových vreciach a zákazníkov upútali nápisy „dve za cenu jedného“ alebo „výhodné ceny“ či „zľavy“. Kvalita textilu však bola rovnaká ako originál. Len bola lacnejšia a mala prehodené písmeno. Značka sa tak zviditeľnila a poukázala na to, ako u ľudí zohráva rolu priestor a spôsob predaja. Dokonca aj to, že ľudia často nepozerajú na kvalitu, ktorá bola rovnaká, ale na značku.

Pozrite si aj predchádzajúce kampane značky Diesel. Po amerických prezidentských voľbách vyjadrovala nesúhlas s Trumpom. V reklame je znázornená murovaná stena, ktorá zdôrazňuje nesúhlas s plánom amerického prezidenta Trumpa postaviť múr oddeľujúci Mexiko od Spojených štátov.

Ďalšia kampaň začala revolúciu v tom, že vo filmoch a reklamách sa nemusia objavovať len dokonalí ľudia a dosvedčila to sériou reklamných spotov. 

01 - Modified: 2021-08-31 10:59:20 - Feat.: - Title: Inšpirácie z Cannes: Žite naplno podľa svojich predstáv, odkazuje príbeh Francescy od Dieselu 02 - Modified: 2021-07-29 20:37:59 - Feat.: - Title: Inšpirácie z Cannes: Visačka namiesto vstupenky. Diesel zvýšil svoj predaj organizovaním večierkov 03 - Modified: 2020-06-19 07:38:46 - Feat.: - Title: Diesel provokuje kontroverznou reklamou. Hlavnou postavou je transgender mníška 04 - Modified: 2018-02-20 08:52:09 - Feat.: - Title: DIESEL predával fakeové oblečenie DEISEL. A agentúra v kampani ukázala byt alkoholičky 05 - Modified: 2018-01-24 12:58:06 - Feat.: - Title: Diesel oslavuje nedokonalosť. V spote o mladom páriku s dieťaťom
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 06:39