Sky News
StoryEditor

Elton John chystá benefičný koncert pre obete pandémie Covid-19

27.03.2020, 08:45
Autor:
ČTKČTK
V nedeľnej hodinovej show vysielanej z domovov jednotlivých účastníkov budú účinkovať aj americké hviezdy.

Benefičný koncert "z obývačiek" pre ľudí zasiahnutých pandémiou choroby COVID-19 pripravuje na tento víkend britský spevák Elton John. Okrem neho majú v nedeľnej hodinovej show vysielanej z domovov jednotlivých účastníkov účinkovať aj americké hviezdy Billie Eilish a Alicia Keys alebo frontman kapely Green Day Billie Joe Armstrong. Na svojom webe o tom informovala televízia Sky News.

Koncert bol zaradený do vysielania americkej mediálnej spoločnosti Fox ako náhrada za prenos z odovzdávania hudobných cien iHeart Radio Music Awards. Slávnostný večer bol rovnako ako nespočetné množstvo ďalších kultúrnych podujatí zrušený kvôli obavám zo šírenia koronavírusy.

Vystúpenie Eltona Johna a ďalších má nielen priniesť pobavenie pre ľudí, ktorí museli kvôli boju s nákazou obmedziť vychádzania na úplné minimum, ale tiež zabezpečiť peniaze na iniciatívy, ktoré pomáhajú krízovým zložkám a tým najzraniteľnejším. Diváci budú vyzývaní, aby finančne prispeli organizáciám Feeding America a First responders Children 'Foundation.

​Účinkujúci sa podľa Sky News budú sami v domácom prostredí nahrávať mobilnými telefónmi alebo inou cestou, aby "bolo chránené zdravie a bezpečnosť všetkých zúčastnených". Okrem už spomínaných hviezd sa zapojí aj Mariah Carey alebo skupina Backstreet Boys.

Billie Eilish má potom hneď nasledujúci deň na programe ďalšie podobné vystúpenia, pretože sa zúčastní kolektívneho projektu Jamesa Cordente. "Britský moderátor dal pre špeciálne vydanie svojej Late Late Show, nazvanej Homefest, dohromady zostavu celebrít z celého sveta," uvádza Sky News. Okrem mladej americkej speváčky sa pri pondelkovom vysielaní moderovanej z Cordentovej garáže predstaví aj kórejská popová skupina BTS, anglická speváčka s kosovskými koreňmi Dua Lipa alebo americký držiteľ deviatich cien Grammy John Legend.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 06:43