StoryEditor

Liga proti rakovine rozbehla aktivitu s názvom Vystrihaj sa Slovensko

19.08.2020, 17:15
Autor:
redred
Jej cieľom je bezplatne vyrábať parochne na mieru z pravých vlasov alebo požičiavať parochne z umelých vlasov.

Pre mnohé ženy je ich „koruna krásy“ dôležitá natoľko, že dokonca odmietnu liečbu chemoterapiou, tvrdí riaditeľka Ligy proti rakovine Eva Kováčová. A to je fakt, ktorý už pred rokmi zavážil aj v Lige proti rakovine, kde sa rozhodli, že budú okrem iného pomáhať onkopacientkám aj týmto spôsobom.

Vznikol preto projekt Vystrihaj sa Slovensko, ktorého cieľom je bezplatne vyrábať parochne na mieru z pravých vlasov alebo požičiavať parochne z umelých vlasov pacientkám, ktoré na výrobu čakať nemôžu. V náročnom období liečby plnej pocitov úzkosti, depresie a obáv z reakcií spoločnosti na zmenenú vizáž býva dočasné riešenie straty vlasov v podobe parochne väčšou pomocou, ako by ste možno čakali. Lebo vidieť na svojej hlave znova vlasy, je pre onkologických pacientov naozaj symbolom nádeje a odhodlania nevzdávať sa.

"Týmto projektom vás chceme vyzvať, aby ste sa nebáli ostrihať, darovať svoje vlasy a tak pomôcť onkologickým pacientom. Aj takýmto jednoduchým spôsobom podporíte ženy s rakovinou hneď dvoma spôsobmi – materiálne a (čo je možno ešte dôležitejšie) morálne," vyzýva Liga proti rakovine na webovej stránke. 

K iniciatíve sa v rámci svojej talkshow pripojila aj Veronika Cifrová Ostrihoňová. Do Sitdown s Veronikou si pozvala Evu Kováčovú, výkonnú riaditeľku Ligy proti rakovine, Katarínu Klincovú, psychologičku a projektovú manažérku Ligy proti rakovine a herca a humoristu Romana Pomajba.

V jednotlivých rozhovoroch hostia rozoberali mnohé aspekty ohľadom toho, ako pacientka vníma seba samú od momentu, keď jej diagnostikujú rakovinu.​

Neopublic

​Jednou alternatívou je parochňa z pravých vlasov, ktorá sa vyrába na mieru vďaka darcom vlasov a samozrejme financiám, ktoré sú na jej výrobu potrebné. V tomto momente pomáha aj projekt Pantene Charity „Silná a krásna“, kedy nákupom jediného produktu Pantene v sieti 101 Drogerie pomôžete sumou až 50 centov, ktorá poputuje na podporu projektov Ligy proti rakovine.

Druhá alternatíva je darovanie či zapožičanie parochne z umelých vlasov – pacientka má parochňu rýchlejšie. Financovanie je zabezpečené odpredaním darovaných vlasov, ktoré sú nevhodné na výrobu parochne, resp. ktoré z kapacitných dôvodov vlásenkárky nie je možné spracovať. Parochne poskytuje Liga proti rakovine pacientkam bezplatne, pacientka o parochňu musí iba požiadať.

"My v Pantene veľmi dobre vieme, aký veľký vplyv majú práve vlasy na sebavedomie ženy - keď vyzerajú skvelo, žena sa cíti neporaziteľná, nezastaviteľná, silná a krásna. Preto radi už štvrtýkrát podporíme Ligu proti rakovine týmto projektom, aby sme pomohli navrátiť pocit sebavedomia, sily a krásy práve ženám, ktoré o svoje vlasy prišli v dôsledku onkologického ochorenia alebo následnej liečby," vyjadrila sa Barbora Líška Kratochvílová, marketingová riaditeľka spoločnosti Procter&Gamble, pod ktorú značka Pantene patrí. 

01 - Modified: 2023-07-03 15:23:41 - Feat.: - Title: Media: Priznanie chatbota je zaujímavým a efektívnym nápadom 02 - Modified: 2022-05-16 09:49:11 - Feat.: - Title: Kampaň pre Deň narcisov vyzdvihla dlhoročnú zbierku i zdravie ako vzácnosť 03 - Modified: 2021-03-17 07:23:58 - Feat.: - Title: Liga proti rakovine: Rakovina nemá vlny, je tu stále
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 04:39