Fox Business
StoryEditor

Trump vyzval na bojkot amerického výrobcu pneumatík Goodyear

20.08.2020, 10:30
Autor:
(čtk)(čtk)
Spoločnosť zakázala oblečenie s Trumpovým sloganom Make America Great Again.

Americký prezident Donald Trump vyzval na bojkot americkej firmy na výrobu pneumatík Goodyear. Podľa neho totiž zakázala svojim zamestnancom nosiť čiapky so sloganom jeho kampane Make America Great Again. Gumárenská spoločnosť podľa agentúry Reuters uviedla, že zamestnancov vyzvala, aby nenosili na pracovisku žiadne oblečenie podporujúce niektorú z politických strán či hnutí.

"Nekupujte pneumatiky Goodyear. Oznámili zákaz čiapok MAGA. Kúpte si lepšie pneumatiky za oveľa menej!" napísal Trump na Twitteri.

Podľa hovorkyne Bieleho domu Kayleigh McEnanyovej prezident vo svojom tweete vyjadril znepokojenie nad tým, že spoločnosť zakázala oblečenie s jeho sloganom Make America Great Again alebo menom hnutia Blue Lives Matter, ktoré podporuje americkýh policajtov, ale nie šaty a doplnky s nápisom Black Lives Matter, ktorý označuje hnutie za práva osôb tmavej pleti. "Goodyear musí svoju (firemnú) politiku vysvetliť," dodala McEnanyová.

Podľa správ niekoľkých amerických médií firma Goodyear na školenie v továrni v Kansase zamestnancom povedala, že oblečenie s nápisom Make America Great Again považuje na pracovisku "za neprijateľné". 

Gumárenská spoločnosť, ktorá zamestnáva viac ako 60 000 ľudí, poprela, že by obrázok, na ktorý sa správy odvolávajú, zaobstarala alebo distribuovala ona. Nepoprela ale, že obrázok ktosi ukázal na jej školeniach. Firma ďalej uviedla, že svojich zamestnancov všeobecne vyzýva, aby na pracovisku nedávali najavo podporu politickým stranám či kampaniam. Viditeľná podpora hnutia bojujúceho za ľudské práva a rovnoprávnosť je však v spoločnosti naďalej povolená.

Goodyear je americký výrobca pneumatík so sídlom v štáte Ohio. Podľa agentúry Reuters klesla hodnota akcií spoločnosti po Trumpovom tweete o šesť percent, neskôr ale akcie časť strát zmazali.

Trumpa kvôli tweetu kritizoval demokratický senátor za Ohio Sherrod Brown. Podľa neho je "absolútne opovrhnutiahodné, že prezident vyzýva na bojkot americkej spoločnosti, ktorá navyše zamestnáva tisíce amerických robotníkov". 

01 - Modified: 2017-02-01 06:24:34 - Feat.: - Title: Značky sa búria proti Trumpovi. Toto odkazuje Dove či Nike 02 - Modified: 2016-11-22 14:22:38 - Feat.: - Title: Trump sa hnevá na NBC. Jeho parodovanie vraj nebolo vyvážené
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 00:44