StoryEditor

Manažérka Hotela pod Lipou: Tešili sme sa na silnú jeseň. Teraz už vieme, že zbytočne

21.12.2020, 15:45
Manažérka Petra Ďurčeková hovorí, ako prežívajú toto náročné obdobie a aké opatrenia museli spraviť.

V Malých Karpatoch neďaleko Modry vznikol nový hotel rezortného typu, v ktorom sa prepájajú lokálne tradície so štýlovým dizajnom a s modernou gastronómiou. Súčasťou je aj veľký multifunkčný areál so športoviskami a s bazénom. Areál prešiel prednedávnom náročnou rekonštrukciou, koronakríza však výrazne zasiahla a utlmila celý segment HORECA. Ako prežívajú toto náročné obdobie a aké opatrenia museli spraviť, hovorí Petra Ďurčeková, manažérka Hotela pod Lipou.

Ako vás zasiahla koronakríza?
Hotel pod Lipou je svojou polohou a zameraním predurčený na firemné akcie, konferencie, ale aj rekreačné pobyty hostí. Toto všetko sa s príchodom koronakrízy utlmilo. Počas jarnej vlny sme však mali šťastie v tom, že nie sme typický mestský hotel. Preto sme to nevzdávali a snažili sme sa byť pozitívni aj smerom k našim zamestnancom. Využili sme náš areál, piekli sme chlieb, cez okienko predávali kávu, robili sme americké hotdogy, tradičné slovenské jedlá sme predávali aj formou donášky. Dokonca sme aj prevádzkovali autokino s ozvučením cez autorádio.

Dokázali vám takéto aktivity vykryť výpadok príjmov?
Nie, toto nie sú aktivity, ktoré vás zachránia alebo sú ziskové. Za apríl sme mali tržby na úrovni faktúry za elektrinu (úsmev). Leto sme však mali dosť silné, oproti minulému roku nám vzrástli tržby o 60 percent. Lenže keď to vyhodnotím kumulatívne za celý rok, tak nám apríl, máj a jún tak chýbajú, že to do konca roka nedobehneme. Na jar mávame veľké firemné akcie, teambuildingy, konferencie, ktoré tento rok pre koronu neboli. Veľké firemné akcie sa nám zrušili aj na jeseň a túto ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2021-11-15 19:17:23 - Feat.: 0 - Title: Koronavírus priniesol do biznisu neistotu. Ako je na tom televízna, filmová a reklamná produkcia? 02 - Modified: 2020-10-12 06:16:50 - Feat.: 0 - Title: Zatvorené reštaurácie a zákaz podujatí. Zamestnávatelia avizujú, že pre biznis budú devastačné 03 - Modified: 2020-11-24 12:28:45 - Feat.: 0 - Title: Počet ubytovaných hostí klesol o 35 percent, najviac v Bratislavskom kraji 04 - Modified: 2020-10-27 06:22:46 - Feat.: 0 - Title: Podnikatelia v gastro sektore píšu premiérovi. Poukazujú na zložitú situáciu 05 - Modified: 2020-09-25 09:17:27 - Feat.: 0 - Title: Z eventov sa stal rizikový segment. Čo mu pomôže?
01 - Modified: 2022-03-01 14:05:06 - Feat.: - Title: Gastro je na kolenách, ale nesmie ustrnúť v kŕči, hovorí šéf Medusy Peter Štecko. Pre nové gastro projekty hľadá 250 zamestnancov 02 - Modified: 2021-10-07 07:57:03 - Feat.: - Title: V Bratislave otvoria prvú DIY reštauráciu 03 - Modified: 2021-06-18 10:53:33 - Feat.: - Title: Reštaurácie a hotely majú problém. Pred letnou sezónou im chýba 40-tisíc zamestnancov 04 - Modified: 2021-05-21 08:05:30 - Feat.: - Title: Kultúrna scéna varuje pred radikálnejšími krokmi, žiada o stretnutie s premiérom 05 - Modified: 2021-05-20 05:48:25 - Feat.: - Title: Majitelia hudobných klubov a diskoték sú zúfalí. Ministerstvo hospodárstva už nechce v máji pomáhať s nájmami
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
04. október 2024 09:27