StoryEditor

Silvestrovský špeciál Zdravensko: Sily vo varení si zmerali športovci versus manažéri

05.01.2021, 10:30
Autor:
redred
Aktivita je súčasťou projektu reťazca Billa.

Vrcholoví športovci sú zvyknutí byť rýchli, podávať výkony a maximálne sa sústrediť na svoj cieľ. Manažéri vo veľkých firmách sú zas pragmatickí, zodpovední a majú jasnú víziu, ako svojich kolegov motivovať k čo najlepším výsledkom. Tieto dve skupiny ľudí, ktoré toho majú spoločného viac, ako sa na prvý pohľad môže zdať, sa stretli v silvestrovskom špeciáli projektu Zdravensko.

Jeho cieľom je prirodzene prepojiť tematiku športu, vyváženej stravy a kvalitných potravín. Generálnym partnerom projektu Zdravensko, ktorý zastrešuje Slovenský olympijský a športový výbor, je sieť supermarketov BILLA.

Súboje v kuchynskej zástere

Prvou dvojicou, ktorá sa stretla v silvestrovskom dueli za kuchynskou linkou, bola reprezentantka v streleckej disciplíne skeet a bronzová medailistka z letnej olympiády v roku 2012 Danka Barteková a generálny riaditeľ BILLA Dariusz Bator. Ich zadaním bolo pripraviť rýchly a zdravý snack pre manažérov, ktorým by sa mohli zasýtiť napríklad v prestávke medzi dôležitými pracovnými stretnutiami. Z tejto dvojice bol rýchlejší Dariusz Bator, ktorý stavil na rýchly chlebový sendvič.

Druhý veselý súboj v kuchyni sa odohral medzi hádzanárom Andrejom Petrom a prevádzkovým riaditeľom BILLA Arndom Riehlom, ktorých úlohou bolo pripraviť nedeľné raňajky. Obidvaja sa rozhodli pre jedlá z vajec. Kým však športovec pripravoval omeletu so cherry paradajkami, kozím syrom a rukolou, manažér BILLA uvaril praženicu na „nemecký spôsob“ s paprikou, cibuľou a smotanou. Rýchlejší bol v tejto netradičnej disciplíne Riehl.

Sériu silvestrovského špeciálu v rámci projektu Zdravensko uzavreli futbalista Róbert Vittek a finančný riaditeľ BILLA Tomáš Staňo. Zadaním, ktoré mali splniť, bola príprava zdravej desiaty pre deti do školy. Keďže obidvaja súťažiaci sú otcami školopovinných detí, táto úloha im nerobila žiadny problém.

Rozhodol som sa pripraviť zdravé ovocné smoothie, v ktorom som rozmixoval jahody, banán, kokosové mlieko a brezový cukor. Ideálna desiata, ktorá deti zasýti a výborne chutí,“ povedal o svojom recepte  Vittek. Finančný riaditeľ BILLA v rámci kuchárskeho duelu prichystal avokádovú nátierku so cherry paradajkami, cesnakom, roztierateľným syrom a celozrnným chlebom. „V našej rodine sa snažíme stravovať zdravo, takže takéto desiate pripravujeme pre našu dcéru pravidelne. Okrem tmavého chleba s hydinovou šunkou či nátierkou jej vždy do školskej tašky pribalíme aj nejakú zeleninu, ovocie, prípadne oriešky,“ povedal Staňo. Tento súboj manažér vs. športovec sa skončil remízou – hoci na rýchlosť zvíťazil R. Vittek, súťažiaci sa zhodli, že obidve modelové desiate boli rovnako veľmi chutné.

01 - Modified: 2021-02-19 08:22:10 - Feat.: - Title: Billa sa zapojila do výzvy prezidentky, rozširuje potravinovú pomoc pre ľudí v núdzi 02 - Modified: 2020-12-17 12:53:00 - Feat.: - Title: BILLA predlžuje pred Vianocami otváracie hodiny 03 - Modified: 2020-10-27 10:53:06 - Feat.: - Title: BILLA podáva v kritickom období pomocnú ruku ľuďom z kultúry 04 - Modified: 2020-09-30 12:50:29 - Feat.: - Title: BILLA predstavuje nový koncept predajní miniBILLA 05 - Modified: 2020-08-06 09:47:26 - Feat.: - Title: Zjazdoví lyžiari a kanoista si zmerali sily v netradičnom trojboji
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 19:09