StoryEditor

Budvar reaktivuje svoju značku na Slovensku. Uvádza dve pivné novinky

23.04.2021, 08:00
Autor:
hrnhrn
Pri komunikovaní zmeny stratégie spolupracuje značka s PR agentúrou 10/10 Communications.

Budweiser Budvar patrí medzi najznámejšie značky českého piva. Svoje výrobky v súčasnosti exportuje do 76 krajín sveta. Na slovenskom trhu je aktuálne prioritou reaktivácia značky.

Svoje plány na podporu značky na Slovensku predstavuje prostredníctvom svojej slovenskej dcérskej spoločnosti Budweiser Budvar SK. Ich súčasťou je predstavenie dvoch nových pív: prémiového ležiaka Budvar Reserve a horkého ležiaka Budvar 33, dostupného len v Čechách a na Slovensku.

„Našou misiou ako českého národného pivovaru je byť ambasádorom českej pivnej kultúry. Najväčšie aktivity vyvíjame v HoReCa segmente, kde je to hlavne edukácia o správnom štýle čapovania, starania sa o pivo a o celkovom zážitku. Slovenskí spotrebitelia piva sú na vysokej úrovni a sú veľmi nároční,“ hovorí riaditeľ Budweiser Budvar SK Ivan Schwarz, ktorý na pozícii pôsobí od januára tohto roka.

Zmena stratégie a nová kampaň

Budweiser Budvar je Slovákom roky známy, hoci sa u nás výraznejšie nekomunikoval. Podľa slov Schwarza, v ktorého kompetencii sú okrem Slovenska aj regióny juhovýchodnej Európy, Blízkeho východu a Afriky, to spôsobila nejednotná globálna stratégia a ponechanie komunikácie značky na lokálne trhy.

Teraz Budvar prichádza s jednotnou globálnou kampaňou "Pozdravy z Republiky piva", ktorá jasne stanovuje pozicioning a stratégiu vo všetkých regiónoch sveta. Kampaň zároveň nadväzuje na nedávny rebranding značky, ktorý odkazuje na vyše 800-ročnú tradíciu pivovarníctva v Českých Budějoviciach a vychádza z historických etikiet pivovaru.

Pri komunikovaní zmeny stratégie a reaktivácii značky na Slovensku spolupracuje Budweiser Budvar SK s PR agentúrou 10/10 Communications.

Budweiser Budvar SK

Exkluzívna novinka pre Slovensko

Pre objaviteľov nových chutí a milovníkov originality prichádza značka na slovenský trh s dvoma novinkami. Prvou je exkluzívny Budvar Reserve. Až 200 dní odležaný ležiak patrí medzi najprémiovejšie ležiaky na svete a vzhľadom na dlhý proces výroby je jeho produkcia limitovaná. Exkluzívny svetlý 7,5 % ležiak vznikol pri príležitosti 125. výročia založenia pivovaru.

Druhou novinkou je horký ležiak Budvar 33, dostupný v plechovkách, fľašiach alebo pre HoReCa segment v sudoch. V názve skrýva 33 jednotiek horkosti IBU, dosiahnutých odrodou chmelu Agnus a sladom Crystal Light, používaným spravidla pri vrchne kvasených pivách. „Slovensko je jedinou krajinou na svete, kam budeme horký ležiak Budvar 33 vyvážať,“ upozorňuje Ivan Schwarz.

Dve novinky doplnia na našich pultoch, v reštauráciách a pivárňach tradičné portfólio českobudějovického pivovaru: dvanástku Budweiser Budvar Original, desiatku Budvar Výčepní, Budvar Tmavý a nealkoholický Budvar Nealko.

Budweiser Budvar SK

​Lokálne zdroje a tradičné postupy

Pivo sa v Budějovickom Budvare varí výhradne z lokálnych surovín: celých hlávok žateckého chmeľu, z moravského jačmenného sladu, tradičných pivných kvasníc a vody z artézskych studní prameniacich priamo v pivovare, ktorá svojou čistotou a kvalitou dosahuje hodnoty dojčenskej vody. To dáva pivu jeho vlastné, nezameniteľné vlastnosti.

„Českobudějovický pivovar pivo nerýchli, ale necháva ho prejsť aj fázou kvasenia, aj fázou zrenia. V Budějoviciach disponujeme pravdepodobne najväčšou kapacitou tankov v celej Európe, čo umožňuje ležiaku zrieť tak dlho, ako je to potrebné. Preto naše výrobky stále chutia ako originálne pivo, majú svoj vlastný terroir a s pivami z globálnych pivovarov sa nedajú porovnávať,“ vysvetľuje Schwarz.

Lokálne zdroje a tradičné postupy sú zároveň dôvodom, prečo sa Budweiser Budvar varí výlučne v Českých Budějoviciach. Zachovaniu unikátneho spôsobu varenia piva napomáha aj fakt, že Budějovický Budvar je jediný národný podnik v Čechách.

Budweiser Budvar

01 - Modified: 2021-04-08 13:11:47 - Feat.: 0 - Title: Riaditeľom spoločnosti Budweiser Budvar SK sa stal Ivan Schwarz 02 - Modified: 2020-01-28 12:32:12 - Feat.: 0 - Title: Core4 Advertising bude pracovať pre Budweiser Budvar 03 - Modified: 2020-02-13 21:24:06 - Feat.: 0 - Title: Budvar mení stratégiu. Sladkosť nahrádza horkosťou
01 - Modified: 2021-10-20 15:46:17 - Feat.: - Title: Budějovický Budvar priniesol nevšedný zážitok. Krajina, kde pivo rastie na stromoch, zožala úspech 02 - Modified: 2021-08-11 10:57:49 - Feat.: - Title: Budvar chystá v Bratislave event, aký tu ešte nebol. Pivo bude na účet podniku, stačí si ho odtrhnúť zo stromu 03 - Modified: 2021-08-06 13:03:47 - Feat.: - Title: Pozdravy z Republiky piva: Budvar prináša koncept krajiny, kde pivo rastie na stromoch 04 - Modified: 2021-04-08 13:11:47 - Feat.: - Title: Riaditeľom spoločnosti Budweiser Budvar SK sa stal Ivan Schwarz
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 07:36