StoryEditor

Firmy, ktoré zostali v Rusku. Prečo neodídu a akú cenu za to zaplatia?

18.03.2022, 19:12
Verejnosť vyzýva na bojkot medzinárodných značiek, ktoré nazýva sponzormi vojny na Ukrajine.

Na Rusko boli uvalené sankcie z krajín naprieč celým svetom, pričom sa stupňuje tlak na tie, ktoré to ešte neurobili. Najnovšie spôsobila rozruch debata týkajúca sa Nestlé. Spoločnosť vyrábajúcu potraviny a nápoje totiž obviňujú zo „sponzorovania Putinovej vojny” po tom, ako odmietla zastaviť svoje aktivity v Rusku.

Dmytro Kuleba, ukrajinský minister zahraničných vecí, adresoval spoločnosti ostrý tweet, argumentujúc, že značka umožňuje, „aby ruská agresívna vojna v Európe pokračovala”.

„Dlhodobé poškodenie reputácie značky je úmerné miere ruských vojnových zločinov na Ukrajine (obrovské). Nie je neskoro na zmenu postoja, Nestlé.” Pripojil k tomu grafiku, ktorá naznačovala, že Nestlé zavádzala zákazníkov s falošným naratívom. Pozostáva z dvoch obrázkov - na prvom je dievčatko sediace pred čerstvou zeleninou, ktoré si zakrýva oči dlaňami a odkaz Nestlé: “dobré jedlo, dobrý život”. Kuleba opísal prvý obrázok ako „pozicioning Nestlé” a pripojil k nemu fotografiu zakrvaveného chlapca, ktorý bol zabitý v konflikte, ktorú nazval ich skutočnou pozíciou. K logu značky pridal slová „sponzor Putinovej vojny”. „Do 17. marca Nestlé stále neprerušilo aktivity v Rusku a pokračuje v platení daní v krajine, čím podporuje kriminálnu vojnu proti Ukrajine,” napísal minister.

bizpacreview.com

Šíria sa výzvy na bojkot značky

Naďalej prebiehajúce aktivity spoločnosti sa stali dobre známymi v rámci globálnej komunity, tak ako aj rastúca kampaň, ktorá vyzýva ľudí, aby bojkotovali Nestlé.

„Dnes sa výrazne rozšírila informácia, že Nestlé odmietlo opustiť ruský trh, naďalej tam bude platiť dane, čím podporuje vraždenie občanov na Ukrajine,” tweetla advokačná skupina Anonymous Operations. „Nekupujte si produkty od sponzorov tyranie #BoycottNestle.”

bizpacreview.com

Budeme naďalej pokračovať v tom, aby sme spravili maximum v snahe dodávať jedlo Ukrajincom v krajine a podporovať ukrajinských utečencov v mnohých štátoch,” reagovalo Nestlé na obvinenia. Spoločnosť sa zároveň vyjadrila, že „zastavil všetky reklamné aktivity v Rusku a všetky kapitálové investície v krajine.” Nestlé tiež tvrdí, že zastavilo export z Ruska a import z neho, no dovoz nevyhnutných jedál, vrátane krmiva pre domácich miláčikov a jedál pre bábätká, naďalej pokračuje.

Stalo sa tak potom, ako ukrajinský premiér Denys Shmyhal prostredníctvom tweetu prezradil, že hovoril so CEO Nestlé Markom Schneiderom: „Hovoril som so CEO Nestlé pánom Markom Schneiderom o vedľajšom efekte toho, že spoločnosť zostáva na ruskom trhu. Bohužiaľ, neprejavi...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-03-14 11:50:53 - Feat.: 0 - Title: Ukrajina: Prehľad o tom, ako na vojnu na Ukrajine reagujú médiá, značky a agentúry
01 - Modified: 2022-03-22 10:43:29 - Feat.: - Title: Najslávnejší kocúr Ukrajiny musel utiecť do bezpečia 02 - Modified: 2022-03-21 09:55:36 - Feat.: - Title: Davidovi Beckhamovi spravuje instagramový účet ukrajinská lekárka 03 - Modified: 2022-03-17 04:05:16 - Feat.: - Title: Falošné video so Zelenským kolovalo na internete, médiá podvrh ľahko odhalili 04 - Modified: 2022-03-17 08:27:12 - Feat.: - Title: Vojnový konflikt na Ukrajine: Slováci sa necítia bezpečne, ale sú ochotní pomáhať 05 - Modified: 2022-03-17 14:53:40 - Feat.: - Title: Lego figúrky ukrajinského prezidenta a Molotovove kokteily vypredali za 24 hodín
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 07:39