StoryEditor

Najslávnejší kocúr Ukrajiny musel utiecť do bezpečia

22.03.2022, 10:50
Autor:
rmrm
Známy petfluencer organizoval párty v Charkove a fotil aj pre taliansku módu.

Stepan je jedným z najpopulárnejších domácich miláčikov na internete, ktorý musel, rovnako ako obyvatelia Ukrajiny, utiecť pred dvojnou. Na Instagrame nastalo na týždeň ticho, no nakoniec sa ohlásila jeho majiteľka s tým, že Stepan je v poriadku. Informoval o tom portál cc.cz.

Stepan je trinásťročný, čierno-hnedo pruhovaný ukrajinský kocúr, ktorého šelmovitý pôvab využila na sociálnych sieťach jeho majiteľka Anna, ktorá ho našla ako mačiatko v uliciach Charkova. Zdieľa jeho fotky a videá pri rôznych situáciách. Napríklad ako pózuje pri poháriku vína, fotí si selfíčko pred vianočným stromčekom, sedí za volantom alebo počúva hudbu. Jednoducho pri každodenných veciach.

Stepan okrem iného organizoval aj domáce párty, na ktoré si „pozval“ svetové celebrity. Alkoholové večierky zaujali napríklad Britney Spears, herečku Diane Kruger a modelku Hailey Bieber, manželku speváka Justina Biebera, ktoré si Stepana dávali do svojich príbehov. Aj vďaka tomu ukrajinský kocúr získaval popularitu a dnes má 1,2 milióna sledovateľov na Instagrame. Darí sa mu aj na TikToku, kde má na niektorých videách aj desiatky miliónov vzhliadnutí.

cc.cz

Vlani v decembri sa Stepan odfotil s kabelkou od talianskej luxusnej značky Valentino, ktorej cena sa pohybuje okolo 2 800 dolárov. Len pri nej sedel. Nakoniec sa ukázalo, že išlo o reklamnú kampaň Valentino. Ako uvádza spravodajský server Kyiv Independent, Stepana kontaktovali aj televízne stanice Discovery a MTV, aby kúpili licencie na jedno z jeho videí.

cc.cz

Vojnový útek do bezpečia

Akonáhle vtrhli ruské okupačné vojská na Ukrajinu, severovýchodné mesto Charkov sa stalo jedným z prvých cieľov Putinovho režimu. A obavy Stephanových fanúšikov sa zvyšovali, pretože na sociálnych sieťach nepribúdali žiadne príspevky. Napätie trvalo zhruba týždeň, a potom viac ako milión sledujúcich na Instagrame počulo jeho imaginárne „mňauknutie“. Stepan so svojou majiteľkou (a jej dvoma synmi) úspešne utiekli do bezpečia do Francúzska, k čomu im výrazne dopomohol vplyv, ktorý mal Stepan na sociálnych sieťach.

Ich cesta ale nebola vôbec jednoduchá. Cieľom bolo dostať sa z ostreľovaného Charkova k poľským hraniciam. „Dve noci sme sedeli v pivnici nášho domu. Týždeň sme boli bez elektriny. Telefóny sme si chodili nabíjať do vedľajšej pivnice. Potom sa nám podarilo odísť. Charkovskí dobrovoľníci nám pomohli a odviezli nás na stanicu,“ opisuje situáciu Anna na Instagrame svojho kocúra. „Potom sme nastúpili do vlaku Charkov-Ľvov. Cesta do Ľvova nám trvala dvadsať hodín. Následne sme sa vydali na hranice s Poľskom, kde sme stáli v rade s ďalšími tisícami ľudí. Hranice sme prekročili po deviatich hodinách,“ dopĺňa Anna.

washingtonpost.com

V momente prekročenia ukrajinsko-poľských hraníc sa do pomoci zapojila Svetová asociácia influencerov a blogerov, ktorá, okrem iného, Stepana vlani označila za jedného z najlepších petfluencerov sveta. Keď sa totiž Maria Gražina Chaplinová, generálna riaditeľka a zakladateľka asociácie, dozvedela o Stepanovom osude, začala konať. Spolu so svojimi pomocníkmi pomohla rodine zorganizovať cestu až do Francúzska, kde im na neurčito prenajala byt. „Nebolo to vôbec jednoduché, na každom kroku sme s nimi boli v kontakte,“ povedala pre Washington Post Iryna Savčaková, hovorkyňa Svetovej asociácie influencerov a blogerov. „Teraz sa o nich vo Francúzsku staráme osobne.“ 

01 - Modified: 2022-03-21 09:55:36 - Feat.: - Title: Davidovi Beckhamovi spravuje instagramový účet ukrajinská lekárka 02 - Modified: 2022-03-19 05:43:26 - Feat.: - Title: Firmy, ktoré zostali v Rusku. Prečo neodídu a akú cenu za to zaplatia? 03 - Modified: 2022-03-17 04:05:16 - Feat.: - Title: Falošné video so Zelenským kolovalo na internete, médiá podvrh ľahko odhalili 04 - Modified: 2022-03-17 08:27:12 - Feat.: - Title: Vojnový konflikt na Ukrajine: Slováci sa necítia bezpečne, ale sú ochotní pomáhať 05 - Modified: 2022-03-17 14:53:40 - Feat.: - Title: Lego figúrky ukrajinského prezidenta a Molotovove kokteily vypredali za 24 hodín
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 11:51