StoryEditor

Najväčšie vydavateľstvo zacítilo príležitosť na trhu, loví novinárov

12.11.2014, 14:58
Celá redakcia webu Aktuality.sk sa presúva do Bratislavy, čím vznikne nová pracovná príliežitosť pre 25 novinárov.

Vydavateľstvo Ringier Axel Springer Slovakia zacítilo príležitosť na novinárskom trhu. V čase, keď Spoločnosť 7 Plus, Trend Holding a Petit Press prechádzajú vlastníckymi zmenami a novinári odchádzajú, aby sa nedali "opentať", robí švajčiarsko-nemecká mediálna skupina protiťah. Celú redakciu portálu Aktuality.sk presúva do Bratislavy a zároveň ju ide rozširovať. Hľadá 25 novinárov.

Motiváciou pre novinárov môže byť, že Ringier Axel Springer nie je v rukách slovenských finančných skupín, ale zahraničného mediálneho domu.

Ringier Axel Springer Slovakia v tlačovej správe tvrdí, že pre Aktuality.sk je to "strategický krok". Redakcia sa presídli zo Žiliny do Bratislavy a rozšíri sa. Šéfredaktorom ostane Peter Bárdy.

Vydavateľ zatiaľ nešpecifikuje, aké pozície hľadá - hovorí, že "vytvorí 25 pracovných miest v oblasti žurnalistiky". Po novom by mala redakcia fungovať od februára. "Plánujeme investovať do kvalitnej žurnalistiky a z Aktuality.sk chceme vytvoriť pevnú mienkotvornú a nezávislú autoritu v online spravodajstve," uvádza Milan Dubec, zakladateľ a CEO Azet-u a dočasne poverený spoluvedením vydavateľstva Ringier Axel Springer Slovakia.

V októbri boli Akutality.sk štvrtým najsilnejším slovenským webom s návštevnosťou 1,9 milióna RU podľa AIMmonitora.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 22:08