StoryEditor

Pozrite si top momenty Zlatého klinca (galéria)

11.06.2016, 13:10
Ocenenie Agentúra večera si odniesol Wiktor Leo Burnett, Filipa získal Bohumil Dohnal a zlato v kráľovskej kategórii Kampaň putovalo za Fofolu do Zaraguzy.

Ocenenie Agentúra večera si odniesol Wiktor Leo Burnett, Filipa získal Bohumil Dohnal a zlato v kráľovskej kategórii Kampaň putovalo za Kofolu do Zaraguzy.

Zlatý klinec sa začína. O chvíľu sa sa všetci dozvedia Čo sa nosí v reklame.

 

Moderátor večera Šarkan prichádza vo fashion štýle - na podpätkoch.

Ondrej Kořínek z Mullen Lowe GGK si Klince prebral niekoľkokrát. Buď za prácu Ľudove vozidla pre klienta Volkswagen Slovakia alebo za A4 Avant pre Audi Slovakia.

 

TRIAD Advertising si odniesla počas večera niekoľko ocenení, najmä za Tresku slovenskú pre Rybu Žilina, Becher ateliér pre Pernod Ricard alebo za Slová, ktoré robia radosť pre O2 Slovensko. V rebríčku Agentúra večera sa umiestnila na štvrtom mieste.

Zaraguza bodovala najmä prácou Fofola pre Kofolu Československo. To jej prinieslo tretie miesto v rebríčku Agentúra večera.

MADE BY VACULIK si odniesol strieborný klinec v kategórii Kampaň za prácu Ak neprídete, skončíme v reklame pre klienta VŠMU Istropolitana Projekt. Aj vďaka tejto cene sa v rebríčku Agentúry večera MADE BY VACULIK umiestnil na druhom mieste.

Úspech agentúre Wiktor Leo Burnett priniesli najmä práce: Periskopy pre Správu slovenských jaskýň a Bažant '73 pre Heineken Slovensko ­ Zlatý Bažant. Cenu si preberali Martin Keder a Štefan Andrejco.

 

Ocenenie Filip za špeciálny prínos v slovenskej reklame získal tento rok Bohumil Dohnal. Ocenenie "Boyovi" odovzdáva Martin Woska, nový šéf ADC (Art Directors Club).

Grand Prix tento rok neputovalo nikomu.

Art Prix získali Veronika Obertová a Michaela Čopíková za prácu Ľudove vozidlá. Cenu si výherkyne preberajú z rúk predsedníčky poroty Terezy Svěrákovej.

Tento rok bolo udelené špeciálne ocenene Art Prix in memoriam pre Ivana Kasaja.

Víťazmi súťaže  mladých kreatívnych tvorcov Žiarovka sa tento rok stali Ladislav Macko a Jakub Latka.

Young Lions, ocenenie pre mladých kreatívcov. Zlato v kategórii Print získali Martin Krafčík a Jakub Kuvik. Ocenenie im odovzdáva Ľubica Stanek z Nadácie otvorenej spoločnosti.

 

Young Lions - zlato v kategórii Cyber si odniesli Mima Balčáková a Dorotka Budziňáková.

Záver Zlatého klinca patril najúspešnejšej agentúre. Tento rok si V-éčko odniesla agentúra Wiktor Leo Burnett. Managing diector víťaznej agentúry Peter Kontra preberá ocenenie  od výkonného riaditeľa vydavateľstva Mafra Slovakia Vladimíra Mužíka.

 

 

Zdroj: Petra Ševčíková

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 10:42