StoryEditor

Kofola prevezme distribúciu ďalších značiek prírodných minerálnych vôd

08.02.2017, 09:42
Autor:
rmrm
Od tohto kroku, v dlhodobom horizonte, očakáva medziročné zvýšenie tržieb o milióny eur.

Ako informovala spoločnosť Kofola, v portfóliu skupiny sa od marca - popri pramenitej vody Rajec, Vincentky, Evianu a minerálnej vody Badoit - objavia ďalšie tradičné značky. Kofola prevezme výhradnú distribúciu Bílinskej kyselky, Rudolfovho prameňa a Zaječickej horkej vody. Výrobcom uvedených prírodných minerálnych vôd s výťažkami z liečivých prameňov je spoločnosť Bohemia Healing Marienbad Waters. Tá si distribúciu uvedených značiek zabezpečovala doteraz prevažne sama. Kofola týmto krokom reaguje na zvýšený dopyt po nápojoch spojených so zdravým životným štýlom a liečivými účinkami.

„Dopyt na trhu čím ďalej viac vyznieva v prospech unikátnych prírodných vôd s pridanou hodnotou pre spotrebiteľov. Naša distribučná sila sa rozšírením o Bílinskú kyselku, Rudolfov prameň a Zaječickú horkú vodu opäť zvýši. Ide o značky s dlhou históriou, ktoré vhodne doplnia naše tradičné československé portfólio,“ hovorí Pavol Chalupka, senior brand manager Kofola ČeskoSlovensko, zodpovedný za portfólio vôd.

Kofola sa postará o distribúciu maloobchodným reťazcom ako v Česku, tak na Slovensku. Skupina očakáva, že v dlhodobom horizonte jej toto partnerstvo prinesie tržby vyššie medziročne o milióny eur, pričom Kofola v ČeskoSlovensku v segmente vôd získa ročne takmer 40 mil. eur. 

Vojtěch Milko, výkonný riaditeľ  Bohemia Healing Marienbad Waters k čerstvo naviazanej spolupráci hovorí: „Pre nás je samozrejme skvelé, že sa budeme môcť oprieť o veľkú distribučnú a marketingovú silu Kofoly. Navyše, Kofola má vo svojom širokom portfóliu predovšetkým značky, ktoré majú za sebou silný lokálny príbeh. Naše značky sú spojené s Mariánskymi kúpeľmi a s liečivými prameňmi v Bíline. Spolupráca preto aj v tomto bode dáva veľký zmysel.“

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 12:40