Marián Cápay, generálny riaditeľ siete očných optík FOKUS
StoryEditor

Sieť očných optík FOKUS má nového generálneho riaditeľa

08.06.2022, 06:28
Autor:
redred

Prichádza z poradenskej spoločnosti McKinsey & Company.

Sieť očných optík FOKUS má od 1. júna nového generálneho riaditeľa. Stal sa ním Marián Cápay, ktorý do FOKUSu prichádza z poradenskej spoločnosti McKinsey & Company a po novom povedie slovenskú a českú sieť FOKUS.

„Som úprimne rád, že Marián Cápay prijal našu ponuku a povedie FOKUS do ďalšej etapy. Nového generálneho riaditeľa sme vyberali dlhšie, hľadali sme správneho kandidáta, ktorý naplní ambiciózne plány, ktoré s FOKUSom ako investor máme a zároveň prirodzene zapadne do kultúry firmy,“ hovorí Michal Kviečinský, CEO investičnej skupiny MiddleCap. 

Marián Cápay na novej pozícii zúročí kombináciu svojich skúseností z poradenskej aj obchodnej sféry, ako aj vedomosti získané počas štúdií na Harvard Business School.

„Na príležitosť viesť FOKUS sa veľmi teším. FOKUS považujem za firmu s najväčším množstvom odborníkov v oblasti optiky a optometrie na Slovensku a v Českej republike, od ktorých som pripravený naučiť sa čo najviac z oblasti starostlivosti o zrak. Vďaka tomuto tímu, mojej orientácii na výsledky, rozvoj ľudí a prozákaznícky prístup spoločne vytvoríme z dobrej firmy skvelú, na ktorú sa budú obracať zákazníci pre hodnotu odbornosti, komplexnú starostlivosť  a individuálneho prístupu,“ hovorí Marián Cápay, nový generálny riaditeľ siete očných optík FOKUS.  

Marián Cápay pôsobil šesť rokov v sieti lekární Dr. Max ako finančný a komerčný riaditeľ, podieľal sa na transformácií spoločnosti, z ktorej je dnes líder v oblasti lekární. V pozícii nahradí Michala Kviečinského, ktorý dočasne viedol FOKUS od októbra minulého roka. 

MiddleCap kúpil očné optiky FOKUS pred vyše dvomi rokmi s cieľom nadviazať na 70 ročnú tradíciu v oblasti starostlivosti o zrak a vytvoriť z česko-slovenskej firmy európskeho lídra v oblasti očných optík. 

Sieť očných optík FOKUS má dnes cez 160 prevádzok na Slovensku a v Českej republike. 

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 18:40