StoryEditor

Rado Baťo: Za neúspechom dobrých ľudí v politike je, že neboli schopní učiť sa politickému remeslu

18.04.2023, 16:21
Autor:
Karol WolfKarol Wolf
  • Hosťom podcastu Stratégií OK 360 stupňov je bývalý novinár, politický analytik a konzultant Rado Baťo. 
  • V rozhovore sa dozviete aj toto:  
  • Prečo by mali čitatelia jeho knihy Hrobári slovenskej politiky na ňu nazerať kriticky? 
  • Dokáže takáto literatúra obohatiť politickú scénu? 
  • Čo to znamená ovládať politické remeslo? 
  • A prečo je politik rovnaký produkt ako smartfón? 

Rado Baťo je bývalý novinár, šéfredaktor týždenníku Trend, politický analytik, konzultant, pracoval pre premiérku Ivetu Radičovú, ako poradca Andreja Kisku. Ešte predtým mu robil volebnú kampaň. Učí komunikáciu a najnovšie vydal aj knihu Hrobári slovenskej politiky. 

 

Pozvali sme si ho  do nového podcastu Stratégií OK 360 stupňov, v ktorom sa bude rozprávať o komunikácii z rôznych pohľadov. 

image

Logo OK 360 Stratégie

Podcast bude čoskoro na všetkých štandardných podcastových platformách, rozhovor si môžete prečítať ale aj pozrieť vo videu už teraz na webe Stratégií. 

Je v poriadku, že vo svojej knihe „Hrobári slovenskej politiky“ opisuješ politické pozadie, respektíve odkrývaš informácie a pohľady priamo zo zákulisia?

Na Slovensku to nie je veľmi rozšírený a tradičný žáner, ale nájdeme ho napríklad v Spojených štátoch amerických, kde po každej americkej administratíve zostane niekoľko politických životopisov, vrátane ľudí, ktorí pracovali pre politikov. Ďalším príkladom je Veľká Británia. Takže je to určite súčasťou verejnej diskusie, a to podľa mňa z dobrého dôvodu - ide o obohatenie porozumenia, čo a prečo sa vlastne stalo.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 74% na dočítanie.
01 - Modified: 2023-03-13 09:54:20 - Feat.: 0 - Title: Alexej Fulmek: Neustále upozorňujem na chyby novinárov. Médiá musia byť objektívne a názor si majú vytvárať čitatelia
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 04:22