StoryEditor

Tony Paluš: Splnil som si tínedžerský cieľ a za krátku dobu som nabral veľa skúseností z digitálneho marketingu

22.11.2023, 12:02
  • V rubrike Talenty z brandže predstavujeme mladých a šikovných ľudí z reklamy, PR, médií aj sociálnych sietí.
  • Aké boli ich začiatky a kam sa posunuli v kariére?
  • Kto ich inšpiruje?
  • A ako by motivovali nováčikov, aby prišli pracovať do reklamnej brandže?
  • Na otázky odpovedá Tony Paluš z Performics.

Tony Paluš pôsobí ako PPC & Digital Marketing Specialist v agentúre Performics. Digitálnemu marketingu sa začal venovať ešte popri štúdiu na vysokej škole FMK UCM v Trnave. Vo voľnom čase rád cestuje, hrá aj pozerá futbal a trávi čas s priateľkou a kamarátmi.

Na akom projekte teraz pracujete alebo čím aktuálne v agentúre žijete?

Momentálne pomáhame klientovi s expanziou na zahraničné trhy, ktorá sa rozbehla tento rok, a vyzerá to, že sa nezastaví ani budúci rok. Takže sa teším na spravovanie PPC kampaní aj mimo Slovenska a Česka. Tento mesiac sa mi podarilo aj zautomatizovať e-mailové upozornenia na náklady z rôznych reklamných systémov.

 Je to síce taká drobnosť, ale aspoň nebudem musieť v nedeľu posledný deň kampane kontrolovať každú hodinu náklady a byť v strese, či náhodou sme na kampani neprekročili budget. A v najbližšej dobe chceme s kolegami pri klientoch zautomatizovať aj vylučovanie kľúčových slov a manuálny UTM tagging v Google Ads systéme.

Aká bola vaša cesta k súčasnej práci?

O marketing som sa zaujímal už ako 15-ročný a už vtedy som vedel, že by som sa tomu chcel venovať. Najprv som si našiel prácu ako redaktor portálu o Android smartfónoch, kde som sa ich opýtal, či je možné pracovať aj na nejakých marketingových projektoch v rámci portálu. Dostal som napríklad jednoduché zadanie na vyhľadanie dát v Google Analytics a ich zapísanie do prezentácie. Neboli to náročné úlohy, ale aspoň som sa začal pozerať na čísla.

Následne som sa rozhodol ísť štu...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-08 09:09:03 - Feat.: - Title: Lenka Čerge Kubušová: Reklama je nekonečná hra, stále musíte byť v pozore 02 - Modified: 2024-03-06 08:00:00 - Feat.: - Title: Môj kariérny sen je splnený: Pracujem v najlepšej agentúre 03 - Modified: 2024-02-23 14:16:12 - Feat.: - Title: Noví ľudia a situácie posúvajú hranice mojej kreativity. Aj trpezlivosti 04 - Modified: 2024-02-07 09:00:00 - Feat.: - Title: Aj z vytrhnutého kontextu môže v reklame vzniknúť niečo veľkolepé 05 - Modified: 2024-01-31 09:00:00 - Feat.: - Title: V marketingu nikdy neupadnete do stereotypu, vždy vás prekvapí nejaká výzva
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 13:11