Tomasz Gawron.
StoryEditor

XTB má oddelenie umelej inteligencie. Povedie ho Tomasz Gawron

24.11.2023, 09:31
Autor:
redred

Spoločnosť XTB, globálna fintech poskytujúca mobilnú aplikáciu a online platformu pre investovanie oznámila vymenovanie Tomasza Gawrona na čele oddelenia umelej inteligencie. Novovytvorená divízia v úseku technológií a produktov bude mať na starosť zavádzanie AI do obchodných operácií a investičných nástrojov XTB.

Tím zodpovedný za implementáciu technológií využívajúcich umelú inteligenciu povedie Tomasz Gawron. V úzkej spolupráci s ostatnými oddeleniami bude tím vyhľadávať a identifikovať možnosti efektívneho využitia AI v súčasných aj budúcich produktoch a službách, ako aj v každodenných firemných procesoch.

„Ako fintechová spoločnosť so zákazníkmi po celom svete sa v čase obrovského boomu umelej inteligencie snažíme byť na čele nášho odvetvia pri jej využití. Nové AI oddelenie je v rámci XTB kľúčové pre urýchlenie zavádzania pokročilých riešení na báze umelej inteligencie. Technológiu, ktorá doplní existujúce schopnosti strojového učenia, vnímame nielen ako nástroj na zlepšenie výkonnosti, analýzy dát, onboardingu klientov a zákazníckej podpory, ale aj ako prostriedok na zvýšenie produktivity zamestnancov,” hovorí Adam Dubiel, produktový a technologický riaditeľ spoločnosti XTB.

Umelá inteligencia umožní demokratizáciu prístupu k dátam a personalizáciu užívateľskej skúsenosti. Jednoduchší prístup k znalostiam spolu s lepšou možnosťou porovnávať a vizualizovať kľúčové informácie o finančných nástrojoch umožní klientom XTB robiť rýchlejšie a presnejšie rozhodnutia.

„Smerujeme k svetu, kde bude možné z čerstvých dát vygenerovať vlastný interaktívny report, kedykoľvek oň požiadate. Predstavte si svojho osobného asistenta, ktorý vám pomáha vydestilovať poznatky zo všetkých dostupných informácií na platforme XTB,“ uvádza príklad využitia AI Tomasz Gawron.

AI oddelenie bude v XTB riadiť testovanie prototypov a dohliadať na všetky projekty súvisiace s umelou inteligenciou, aby bola zaistená ich vysoká kvalita v súlade s obchodnými cieľmi spoločnosti. Tím bude zodpovedný aj za priebežné sledovanie najnovších trendov v oblasti umelej inteligencie, ako aj za interné zdieľanie svojich znalostí. Všetci zamestnanci budú priebežne informovaní a preškoľovaní o tom, ako možno AI využívať v každodenných úlohách, aby nedochádzalo k porušovaniu interných postupov a regulačných požiadaviek.

Kto je Tomasz Gawron? 

Je skúsený programátor, odborník na robotiku a spoluautor niekoľkých štúdií o mobilnej robotike. Má rozsiahle skúsenosti s výučbou a školením, ktoré získal pri vedení študentov robotiky a informatiky na Technickej univerzite v Poznani.

Naposledy pôsobil ako vedúci výskumu a inžinierstva v oblasti umelej inteligencie v spoločnosti Wunderman Thompson Technology, kde vybudoval oddelenie výskumu umelej inteligencie a zodpovedal za dohľad nad realizáciou stratégie spoločnosti v oblasti umelej inteligencie a koordináciu projektov. Tomasz získal doktorát v odbore automatizácie, elektroniky a elektrotechniky na Technickej univerzite v Poznani.

01 - Modified: 2024-04-16 08:31:02 - Feat.: - Title: AI: Najdôležitejšie nástroje, ich silné a slabé stránky 02 - Modified: 2024-01-17 11:15:16 - Feat.: - Title: Agentúry využívajú AI nástroje prevažne na analýzu dát a zlepšenie cielenia kampaní 03 - Modified: 2024-02-09 08:00:00 - Feat.: - Title: ADMA názor: Ktoré trendy treba sledovať a na ktoré zabudnúť? 04 - Modified: 2024-02-15 10:45:13 - Feat.: - Title: František Štrupl z Google: Zákazník sa dnes správa ako produktový detektív 05 - Modified: 2023-09-22 09:17:07 - Feat.: - Title: Pečte na zimu! Čedok podporí priame lety do exotiky novou kampaňou s použitím AI
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 20:02