mBank prichádza s revolučnou novinkou. Platba prsteňom.
StoryEditor

Peniaze v prsteni. mBank prichádza s revolučnou novinkou v platení

04.06.2024, 13:25
Autor:
redred

Digitálna banka sa spojila s partnermi Mastercard a Niceboy, a ako prvá na Slovensku uviedla na trh platobný prsteň s podpornými službami, vrátane distribúcie.

Platenie ešte nikdy nebolo také jednoduché a štýlové. Už žiadne hľadanie telefónu alebo karty – absolútna sloboda napríklad na pláži alebo pri behu práve prichádza.

Je úžasné vidieť, ako rýchlo sa svet technologicky vyvíja. V mBank sme odhodlaní byť v tejto oblasti vždy na čele. Klientom ponúkame rôzne možnosti rýchleho, pohodlného a najmä bezpečného platenia ako alternatívy k používaniu fyzickej platobnej karty. Naši klienti tieto inovácie, či už ide o Google Pay, Apple Pay, Xiaomi Pay, bezkontaktné platby analógovými hodinkami SwatchPAY!, alebo virtuálne karty, milujú. Dnes svoju pozíciu lídra v platobných inováciách potvrdzujeme. Máme radosť, že práve mBank spoločne s partnermi Mastercard a Niceboy uvádza revolučnú novinku v podobe platobného prsteňa,“ hovorí Robert Chrištof, generálny riaditeľ mBank na Slovensku.

Vďaka tomuto unikátnemu spojeniu firiem, ktoré sa technických noviniek rozhodne neboja, mBank prináša klientom výnimočný platobný doplnok, ktorý si navyše môžu zaobstarať jednoducho a rychlo.

„Pre našich klientov je podstatné, aby mohli svoje peniaze riešiť rýchlo a efektívne. Technologické inovácie, ktoré zjednodušujú každodenné platenie, sú im – rovnako ako nám – vlastné, a preto túto novinku určite ocenia. Platenie totiž nikdy nebolo rýchlejšie, jednoduchšie a pohodlnejšie. Štýlový prsteň máte stále na ruke a môžete ho kedykoľvek použiť. Keby ste ho náhodou stratili alebo nemohli nájsť, stačí si v mobilnej aplikácii jednoducho z prsteňa odobrať platobnú kartu, prípadne ju dočasne deaktivovať,“ vysvetľuje Martin Podolák, riaditeľ produktovej a procesnej divízie mBank Slovensko a Česká republika. 

image

mBank prichádza s revolučnou novinkou. Platba prsteňom.

Štýlové platobné prstene budú od 10. júna k dispozícii v troch variantoch – bielom s lesklým prevedením a čiernom s lesklým alebo brúseným prevedením. Sú perfektne kombinovateľné a vhodné snáď pre všetky situácie: na šport, pracovnú schôdzku, do divadla, na festival...

Rastúca obľuba platenia mobilom, hodinkami a ďalšími nositeľnými zariadeniami je najväčším trendom poslednej doby. Počet platieb pomocou digitálnej kópie karty, teda takzvaného tokenu, sa od roku 2021 strojnásobil a je evidentné, že zákazníci vyhľadávajú také spôsoby platby, ktoré sú pre nich pohodlné, bezpečné a hlavne majú platobný nástroj vždy po ruke. Radi na trh prinášame zmysluplné inovácie a presne preto prichádzame s mBank a Niceboy s touto novinkou. Z našich dát vieme, že platobné prstene v ľuďoch vzbudzujú záujem a každý štvrtý by ich rád vyskúšal,“ hovorí Jana Lvová, generálna riaditeľka spoločnosti Mastercard pre Slovenskoa Českú republiku.

Digitalizáciu platobných kariet s využitím technológie tokenizácie máme na Slovensku už veľmi dobre zvládnutú v mobilných telefónoch aj hodinkách globálnych výrobcov. Pre spoluprácu so spoločnosťou Niceboy sme sa rozhodli, aby sme sa viac priblížili potrebám tuzemského trhu, najmä v kategóriách ako sú práve prstene, ktoré doteraz neboli tak ľahko dostupné. Partnerstvo s mBank a Niceboy ukazuje, že špičkové globálne technológie je možné ponúkať aj prostredníctvom regionálnych výrobcov, ktorí sú bližšie domácim obchodným partnerom aj spotrebiteľom,“ hovorí Luděk Slouka, riaditeľ digitálnych platieb a inovácií v spoločnosti Mastercard.

image

mBank prichádza s revolučnou novinkou. Platba prsteňom.

Niceboy je výrobca elektroniky, ktorý sa dostal do povedomia väčšiny spotrebiteľov najmä vďaka bezdrôtovým slúchadlám a reproduktorom. Našu produktovú ponuku ďalej rozširujeme o nové kategórie a okrem segmentu elektroniky do domácnosti sa teraz intenzívne zameriavame aj na segment šikovných hodiniek a prsteňov. Som preto nesmierne hrdý na to, že sme prvým hráčom, ktorý na náš trh prináša inováciu v podobe platobného prsteňa Niceboy ONE. Ide o úplne prvý produkt podporujúci nové platobné riešenie Niceboy Pay a ďalšie produkty budú čoskoro nasledovať,“ vysvetľuje Michal Čarný, CEO spoločnosti Niceboy. „Naše motto je ‚It‘s your day!‘. Nielen preto produkty od Niceboya kladú dôraz na kombináciu skvelého dizajnu a jednoduchého používania každý deň. Platobný prsteň nebude výnimkou. Nie je potrebné ho nabíjať, je vodotesný a platba s ním prebieha rovnako jednoducho a hlavne bezpečne ako s bežnou platobnou kartou,“ dodáva.

Ako digitálnu banku nás nesmierne teší, že naďalej rastie trend platenia bezkontaktnými zariadeniami – mobilom alebo hodinkami. Klienti mBank uskutočnia viac ako 40 percent všetkých transakcií na termináloch u obchodníkov niečím iným ako kartou (telefónom, hodinkami),“ uzatvára Martin Podolák.

Až do septembra 2024 si tento štýlový doplnok môže za 0,1€ exkluzívne zakúpiť 1000 existujúcich klientov mBank, ktorých vyžrebujú. Prvých 1000 nových zákazníkov banky získa prsteň rovnako len za 0,1€. Kto nebude chcieť čakať alebo veriť svojmu šťastiu pri žrebovaní, bude si môcť prsteň zaobstarať priamo so zľavou za 49 € oproti maloobchodnej cene 80 €. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. júl 2024 20:33