StoryEditor

Zlatý klinec 2024: THIS IS LOCCO obhájilo svoje pozície a opäť je Agentúrou večera

28.09.2024, 10:39

Posledné dva roky táto agentúra dominuje reklamnému trhu. Potvrdila to aj na odovzdávaní cien Zlatý klinec. 

THIS IS LOCCO je na nezastavenie. Včera dostala za svoju prácu neuveriteľných 7 zlatých, 7 strieborných a 10 bronzových klincov. 

Ceny vyhrala s rôznymi klientmi. Výnimočné práce, ktoré ocenili aj poroty súťaže Zlatý klinec 2024 robila pre Heineken, Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku, Deťom s rakovinou, Dr. Max, Tatra banku, Kaufland a poisťovňu Dôvera. 

Pozrime sa na práce, ktoré THIS IS LOCCO priniesli titul Agentúry večera 2024: 

Nezomri, Dr. Max

Na Zlatom klinci to bola od tejto agentúry najvýraznejšia práca. Spojili sa v nej s populárnou meme stránkou ZOMRI a využili ich populárny merch - plátenú tašku s nápisom “ZOMRI”. Zabalili  do nej rôzne vitamíny a minerály značky Dr. Max a zmenili jej message na “NEZOMRI”. Zaslali ich influencerom, ktorí boli práve chorí. Okrem iného si táto práca u poroty vyslúžila titul najlepšej kampane roka. Zlato získala aj v kategóriách Promo, Activation, Event a Digital a tiež striebro v Dizajne. 

Spojenie THIS IS LOCCO a Heineken jednoznačne funguje. Potvrdilo sa to aj včera. Arťáci Locca robia pre tohoto klienta skvelú robotu. Na Zlatom klinci zabodovali vizuály Skutočná 0,0 na mape, 5 barov a Medzinárodný maratón mieru, ktoré si vyslúžili viaceré zlaté, stieborné aj bronzové klince. Pozrite si oceňované vizuály. 

image

Zlatý Bažant 0,0% je partnerom Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach.

image

5 barov je základ

image

Skutočná 0,0 na mape

 

So svojou agentúrou môže byť spokojné aj Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku. Na súťaži Zlatý klinec je to rozhodne netradičný klient. No THIS IS LOCCO pre neho už dlhšie tvorí robotu, ktorá stojí za pozornosť. Tento rok sme dokonca videli viacero prác. Najzásadnejšia bola určite Slovník odcudzených slov. 

Zlato v Crafte, striebro v Kampani, bronz vo Filme, Médiách aj ESG. O čo v tejto práci išlo? Poukázať na to, že slová ako fašista, prgrestívec, migrant či liberál sú úmyselne krivené. 

Tento klient má po včerajšku aj ďalšiu oceňovanú prácu. A to Dvojité gesto slobody. 

image

Dvojité gesto slobody

Nápadité vizuály vznikli pri príležitosti výročia 17. novembra. Sú interaktívne a obsahujú rukou písané poznámky na dobovej fotografii. 

Aby toho nebolo málo, zlato si medzi vizuálmi vybojovala tiež práca Neskutočné ženy -  dobové vizuály so ženami, ktoré nemohli nikdy existovať. Robia totiž práce, ktoré neboli ženám umožnené.

image

Neskutočné ženy

Vlani sa Kaufland, ďalší klient THIS IS LOCCO, stal Klientom večera. Tento rok jeho práce neboli také výrazné. Ale jednej sa predsa len ušla cena. 

Ide o pokračovanie seriálu o nespokojných zamestnancoch. Porota Klinca tomuto spotu udelila bronz v kategórii Film. 

THIS IS LOCCO má na konte aj práce pre neziskový sektor. Tento rok sme sa najviac rozprávali o kampani pre Deťom s rakovinou Deti, ktoré vychovala nemocnica. Výsledkom je strieborný klinec. 

K titulu Agentúra večera prispel aj No hate song, ten THIS IS LOCCO nachystal pre svojho klienta Tatra banku. Na Hodžovom námestí zorganizovali unikátny AR koncert a bojovali spolu proti hejtu na internete. 

Ozvena, ktorá prekonala krízu. Takto nazvala agentúra prácu pre Festival Grape. Vizuálna identita pre festival si vyslúžila striebro v kategórii Dizajn. 

Na záver ešte jedno ocenenie. V Digitále zabodoval Prvý pulóver, ktorý zachraňuje životy. Táto práca vznikla pre Dôveru. O čo išlo? 

Nebolo toho rozhodne málo. THIS IS LOCCO patrí obrovská gratulácia za to, ako challengujú celú reklamnú brandžu. 

01 - Modified: 2024-09-28 12:11:23 - Feat.: 0 - Title: Zlatý klinec 2024: Najlepšie kampane majú Kofola, Slovak Telekom a Dr. Max 02 - Modified: 2024-09-28 09:11:21 - Feat.: 0 - Title: Zlatý klinec 2024: Najlepšia slovenská reklama. Pozrite si kompletné výsledky
01 - Modified: 2024-09-28 13:26:29 - Feat.: - Title: Nestihli ste Zlatý klinec? Alebo si chcete pripomenúť najdôležitejšie momenty večera? 02 - Modified: 2024-09-28 12:11:23 - Feat.: - Title: Zlatý klinec 2024: Najlepšie kampane majú Kofola, Slovak Telekom a Dr. Max 03 - Modified: 2024-09-28 09:11:21 - Feat.: - Title: Zlatý klinec 2024: Najlepšia slovenská reklama. Pozrite si kompletné výsledky 04 - Modified: 2024-09-27 06:48:29 - Feat.: - Title: Zlatý klinec 2024: Už dnes sa dozvieme, kto získa najcennejšie kovy 05 - Modified: 2024-09-11 21:05:21 - Feat.: - Title: Zlatý klinec sa z bezpečnostných dôvodov v piatok neuskutoční
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. september 2024 15:27