Seznam.cz
StoryEditor

Seznam bude mať vlastný televízny kanál. Dostal naň licenciu

24.10.2017, 16:30
Autor:
ČTKČTK
Podľa neoficiálnych informácií ho spustí ešte tento rok.

Klasický televízny kanál by sa mal podľa údajov na webe RRTV šíriť prostredníctvom pozemných vysielačov, satelitov a káblovej televízie. Platený má byť z reklamných príjmov. So spustením sa podľa neoficiálnych informácií počíta ešte tento rok.

Český Seznam si nedávno zaregistroval novú spoločnosť Seznam.cz TV, ktorá žiadala o licenciu. Kanál sa k divákom dostane aj prostredníctvom hybridného vysielania HbbTV, ktorá kombinuje televízne vysielanie so širokopásmovým internetom.

Seznam.cz si vlani na jeseň vybudoval televízne štúdio a založil vlastnú spravodajskú redakciu pre natáčanie správ, reportáží a publicistiky. Obsadenie redakcie postupne rozširuje. Šéfom projektu televízneho kanálu je šéfredaktor Seznam Správ Jakub Unger.

Firma teraz umiestňuje videá v rámci služby Stream.cz alebo Seznam Správy. Užívatelia si vyberajú jednotlivé príspevky, ktoré si potom kliknutím pustia. Po novom, by malo ísť o klasický televízny kanál s programom zloženým z relácií z dielne Seznamu. Dôraz má byť kladený na spravodajstvo a publicistiku.

Videá na hlavnej stránke Seznamu v septembri sledovalo 2,5 milióna užívateľov a na Streame 2,4 milióna. Stream zaznamenal 20 miliónov prehrávaných videí a Seznam 14 miliónov.

Seznam.cz, ktorý má 7,5 milióna užívateľov mesačne, vlastní jeho zakladateľ Ivo Lukačovič. Firma prevádzkuje internetový vyhľadávač, e-mailovú službu, spravodajský portál Novinky.cz a Seznam Správy, mapový server Mapy.cz alebo odborové weby ako Sreality a Sauto. Seznam zamestnáva okolo 1 200 ľudí a vlani zvýšil čistý zisk o deväť percent, na 1,1 miliardy korún. Tržby vzrástli medziročne o desatinu, na rekordných 3,7 miliardy Kč. Tento rok spoločnosť očakáva zhruba rovnaké tržby ako vlani.

01 - Modified: 2018-04-24 08:17:20 - Feat.: - Title: Seznam.cz tento rok spustí nový video portál s televíziou 02 - Modified: 2016-11-23 18:12:30 - Feat.: - Title: Seznam.cz mení štruktúru vedenia firmy. V pozícii generálneho riaditeľa končí Pavel Zima
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. máj 2024 07:17