Mediahub.cz
StoryEditor

Seznam.cz mení štruktúru vedenia firmy. V pozícii generálneho riaditeľa končí Pavel Zima

23.11.2016, 17:17
Autor:
MediaHubMediaHub
Výkonným riaditeľom sa stáva Michal Feix.

Seznam.cz oddeľuje strategické riadenie firmy od exekutívnych úloh. "Preto sa ruší pozícia generálneho riaditeľa a znovu sa obnovuje úloha výkonného riaditeľa. Ten sa má starať o každodenný chod firmy a realizáciu stratégií pripravených predstavenstvom spoločnosti. Na túto pozíciu bol vybratý Michal Feix. Tým sa uvoľnilo miesto v predstavenstve, na ktoré prichádza Ondřej Procházka, bývalý šéf vývoja spoločnosti Seznam.cz a súčasný spolupracovník Iva Lukačoviča (napríklad Melown Technologies), "uviedol dnes Seznam.cz na svojom blogu.

Pavel Zima, doterajší generálny riaditeľ Seznam.cz, sa bude sústrediť z pozície podpredsedu predstavenstva na strategické vedenie firmy spolu s jeho ďalšími členmi. Zima zároveň bude spolupracovať na ďalších podnikateľských zámeroch Iva Lukačoviča, preto odovzdáva úlohu obsahového riaditeľa Igorovi Kalašovi, ktorý doteraz obsah ovplyvňoval zo svojej pozície v oddelení Business Developmentu.

Seznam prevádzkuje ronomenný vyhľadávač, mapový server Mapy.cz, spravodajské Novinky.cz, odborné weby a videoportál Stream.cz. V máji začal viac prenikať na televízne obrazovky. Obsah, ktorý je dostupný na internete, začal ponúkať prostredníctvom hybridného vysielania v chytrých TV v rámci bežnej ponuky televíznych programov. Od jesene ponúka vlastné video spravodajstvo.

Minulý rok dosiahol Seznam rekordné tržby v hodnote takmer 126 miliónov eur (3,41 miliardy českých korún). Zisk pred zdanením stúpol o desatinu na rekordných 46,25 miliónov eur (1,25 miliardy českých korún). Najviac sa na raste obratu podieľali príjmy z reklamy vo vyhľadávaní, teda z reklamného systému Sklik. Napísal na svojej stránke portál idnes.cz, a mediahub.cz.

01 - Modified: 2018-04-24 08:17:20 - Feat.: - Title: Seznam.cz tento rok spustí nový video portál s televíziou 02 - Modified: 2017-10-24 15:31:39 - Feat.: - Title: Seznam bude mať vlastný televízny kanál. Dostal naň licenciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
21. máj 2024 21:25