StoryEditor

Kellner má záujem o bulharskú Novu a najväčšieho mobilného operátora

09.02.2018, 13:38
Autor:
ČTKČTK
Kellnerova investičná skupina PPF by tak mala pod kontrolou mediálnu skupinu a operátora s najväčšími príjmami v obore.

Český podnikateľ Petr Kellner sa môže počas niekoľkých týždňov stať vlastníkom aktivít nórskeho telekomunikačného operátora Telenor v Bulharsku. Zároveň je medzi kandidátmi s najlepšou ponukou na odkúpenie televízie Nova, ktorá je v Bulharsku druhou najsledovanejšou televíznou stanicou. Informoval o tom dnes na svojom webe bulharský ekonomický týždenník Kapital.

"Pokiaľ sa obidve transakcie uskutočnia, Petr Kellner sa tento rok stane jedným z najvplyvnejších ľudí nielen v Česku, ale i v Bulharsku. Bude mať pod kontrolou mobilného operátora s najväčšími príjmami v tomto obore a tiež mediálnu skupinu, ktorá má najväčší obrat," napísal Kapital.

Informáciu, že je Kellnerova investičná skupina PPF vyvoleným kandidátom Telenoru na získanie telekomunikačného biznisu v Bulharsku, ale aj v Srbsku a Čiernej Hore, týždenníku potvrdili tri zdroje blízke jednaniam.

Petr Kellner Majiteľ skupiny PPF a najbohatší Čech Petr Kellner sa za bežných okolností fotografom úplne vyhýba Mafra/Petr Topič

​Pokiaľ ide o televíziu Nova, ktorú v súčasnosti vlastní švédsky koncern MTG Group, ponuka podaná firmou PPF koncom januára patrí podľa dvoch zdrojov medzi najlepšie.

Konečná cena kontraktu s Telenorom zatiaľ nie je podľa Kapitalu jasná a bude závisieť od toho, či zahrnie i biznis nórskej spoločnosti v Maďarsku. Špecializovaná mediálna spoločnosť Mergermarket podľa bulharského týždenníka tieto aktivity len v Bulharsku, Srbsku a Čiernej Hore oceňuje na dve miliardy eur.

Kapital odhaduje, že pokiaľ všetko pôjde dobre pri jednaniach i pri schvaľovacom konaní, obchod by mohol byť dokončený do leta.

Čo sa týka bulharskej televízie Nova, nie je známe, koľko ponúk bolo koncernu MTG Group v stanovenej lehote do posledného januárového piatku podaných. Isté je, že ponuka PPF "patrí medzi najsilnejšie, pokiaľ nie je vôbec najlepšia", napísal Kapital s odvolaním na dva svoje zdroje.

O zámere MTG Group predať televíziu sa hovorí už od začiatku minulého roka. Pritom sa uvádza, že cena by mala byť vyššia než 100 miliónov eur.

01 - Modified: 2022-02-16 06:43:04 - Feat.: - Title: Matka Markízy rozširuje portfólio televízií. Prevzala chorvátsku RTL 02 - Modified: 2021-03-29 09:15:39 - Feat.: - Title: Petr Kellner tragicky zahynul pri nehode vrtuľníka na Aljaške. Bol novým majiteľom Markízy 03 - Modified: 2020-10-15 16:27:25 - Feat.: - Title: Predaj Markízy je spečatený. Kellnerova PPF dostala od Únie povolenie 04 - Modified: 2020-07-24 15:35:19 - Feat.: - Title: Predaj Markízy spomalil koronavírus, uzavrie sa do konca októbra 05 - Modified: 2020-02-27 07:11:18 - Feat.: - Title: Valné zhromaždenie CME bude hlasovať o predaji podniku firme PPF
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 19:31