AndroidPortal.sk
StoryEditor

Facebook Prieskumník končí. Ľudia dva samostatné kanály nechcú

01.03.2018, 19:22
Autor:
pzpz
Súčasťou testovania raketky bolo šesť krajín, medzi nimi aj Slovensko.

Spoločnosť Facebook vo svojom blogu oznámila, že končí s testovaním newsfeedu s názvom Prieskumník (Explore), ktorý vizuálne stvárnila "raketkou". Do nového priestoru v októbri minulého roka premiestnila väčšinu príspevkov firemných profilov a stránok - a zrejme všetky neplatené. V hlavnom newsfeede zostali iba posty priateľov a platené príspevky.

Po tomto kroku zo strany Facebooku sa zdvihla výrazná vlna kritiky, pretože organický, neplatený obsah príspevkov značiek a médií, prípadne iných fanpagových skupín s veľkým počtom fanúšikov výrazne poklesol.

​V priebehu niekoľkých mesiacov okrem tejto zmeny platforma testovala aj ďalšie iné. Napríklad Live video a GIFy fungovali a sú stále dostupné po celom svete.

Sociálna sieť skúšala "raketku" v šiestich krajinách a súčasťou testu, ako určite viete, bolo aj Slovensko.

Počas testovania bol feedback pre firmu jednoznačný. Ľudia nechcú dva samostatné kanály. V prieskumoch zistili aj to, že sú používatelia menej spokojní s príspevkami a mať dve oddelené informačné kanály im v skutočnosti nepomohlo spájať sa viac s priateľmi a rodinou.

01 - Modified: 2018-03-01 15:56:24 - Feat.: 0 - Title: Príjmy Facebooku vzrástli oproti minulému roku o 47 percent
01 - Modified: 2017-11-10 11:44:05 - Feat.: - Title: Viac peňazí na reklamu, menej vtipných obrázkov, focus na Google. Ako reagovali na raketku tí, ktorých zasiahla najviac?
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
01. máj 2024 10:10