StoryEditor

Americký Washington Post opäť o Slovensku: korupcia tu úraduje dlhé roky

08.03.2018, 16:41
Americký portál píše aj o konšpiračných teóriách premiéra Fica.

Zahraničné médiá pravidelne monitorujú dianie na Slovensku. Minulý týždeň sme písali o tom, že talianske noviny La Repubblica uverejnili na titulnej strane fotografiu Roberta Fica, na ktorej ponúkal jeden milión eur za akúkoľvek vierohodnú informáciu za dolapenie páchateľa vraždy, pri ktorej bol zabitý novinár Ján Kuciak s priateľkou Martinou Kušnírovou. Nemecké noviny Die Welt, priniesli minulý týždeň viac stranový materiál o situácii na Slovensku. Súčasťou materiálu bol aj rozhovor s eurokomisárom Güntherom Oettingerom. Ten pre denník hovorí o tom, že Európa rýchlo prešetrí obvinenia z korupcie a pozrie sa na finančné toky - eurofondy na Slovensku, ktoré smerujú do poľnohospodárstva.

Tento týždeň si napríklad maďarské médiá všimli pondelňajšie vyjadrenia slovenského premiéra Roberta Fica v súvislosti s kauzou vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej na adresu prezidenta SR Andreja Kisku. Médiá kritizovali, že premiér Slovenska vytiahol Georga Sorosa.

Situáciu na Slovensku pravidelne monitoruje aj americký Washington Post. Dnes americký denník zverejnil článok, v ktorom konštatuje, že na  "Slovensku už niekoľko rokov úraduje vysoká miera korupcie."  Washington Post približuje čitateľom situáciu na Slovensku. Píše o Jánovi Kuciakovi, ktorého zavraždili, a ktorý písal o talianskej mafii na Slovensku prepojenou s ľuďmi vo vláde premiéra Roberta Fica. 

V článku sa tiež dočítate aj o tom ako sa premiér Fico bizarne objavil v televízii s miliónom eur za nájdenie páchateľa. Premiér Fico obvinil aj prezidenta Andreja Kisku, píše portál, ktorý sa podľa premiéra snaží destabilizovať vládu a naznačil, že to robí v spojení s americkým filantropom Georgom Sorosom. Andrej Kiska na toto obvinenie reagoval, že premiér sa uchýlil ku konšpiračným teóriám, aby odvrátil pozornosť od krízy.

Americký portál informuje aj o tom, že s vyšetrovaním vraždy dnes pomáhajú Slovensku aj FBI ako aj Britský Scotland Yard.

01 - Modified: 2021-06-14 18:26:57 - Feat.: - Title: Vražda Jána Kuciaka: Televízie budú dianie na súde monitorovať v mimoriadnych reláciách 02 - Modified: 2019-11-22 19:08:12 - Feat.: - Title: Medzinárodná organizácia poskytne vybraným médiám dáta k vražde Jána Kuciaka 03 - Modified: 2019-02-18 16:29:38 - Feat.: - Title: Reportéri bez hraníc: Máme obavy z politického zasahovania do vyšetrovania Kuciakovej vraždy 04 - Modified: 2018-11-06 10:35:20 - Feat.: - Title: V Nemecku ocenili Jána Kuciaka. Udalosti sa zúčastnila aj kancelárka Merkelová 05 - Modified: 2018-10-22 09:36:06 - Feat.: - Title: Ká ako Kuciak, Ká ako Kočner. Relácia Reportéri sa bude venovať vražde novinára
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 10:25