StoryEditor

Tento ročník Česko Slovensko má talent patrí medzi najvydarenejšie, hovorí režisér Jeffo Minařík

13.06.2018, 15:15
Autor:
hrnhrn
Šou uvedie JOJ na jeseň, okrem výnimočných talentov prinesie aj silné životné príbehy súťažiacich.

300 talentov, 14 epizód, 7 dní. Televízia JOJ skončila nakrúcanie kastingov a vystúpení súťažiacich pred porotou Česko Slovensko má talent. Šou uvedie už v siedmej sérii spolu s českou televíziou Prima na jeseň.

Nakrúcanie bolo technicky veľmi náročné. Takmer dva týždne sa točilo sedem dní od rána do skorého rána. Spolu vzniklo štrnásť epizód, ktoré na záver doplnia dva priame prenosy zo semifinále a finále.

Talentová šou sa vracia na obrazovky po dvoch rokoch. „Táto pauza šou veľmi pomohla. Prihlásilo sa ďaleko viacej ľudí, kvalitatívne prišli asi najlepšie talenty a mohli sme vybrať len to najlepšie, čo pôjde aj do zostrihov. Myslím si, že tento ročník patrí medzi najvydarenejšie,“ hovorí režisér Jeffo Minařík.

Stratégie/režisér Jeffo Minařík a Andrea Gavačová z FremantleMedia

​Okrem talentov prinesie televízia aj zaujímavé životné príbehy súťažiacich. „Silných príbehov bolo toľko, že sme už rozmýšľali, či to nebude pre divákov únavné,“ hovorí režisér. Viaceré príbehy dojali aj štáb, nielen moderátorov a porotcov. „Ako sa hovorí, každý máme nejakú svoju bolesť a súťažiaci o nej veľmi otvorene rozprávali. Teraz mám obavu, ako to celé postrihať a čo z toho odvysielať. Máme veľmi veľa materiálu,“ uzatvára Minařík.

Česko Slovensko má talent je licencovaný formát (v originále s názvom Got Talent), ktorý distribuuje FremantleMedia. „Got Talent je najlepšia šou na svete,“ hovorí Andrea Gavačová, riaditeľka predaja formátov pre strednú a východnú Európu vo FremantleMedia. „Talent sa s úspechom vysiela už v 70 krajinách sveta. Sme naň veľmi pyšní, lebo je to naozaj formát pre celú rodinu. Česko-slovenská verzia je jednou z najlepších a má svetovú úroveň,“ dodáva.

Stratégie/režisér Jeffo Minařík a Andrea Gavačová z FremantleMedia

​​Talentová šou je úspešným pilierom jesennej a zimnej programovej štruktúry TV JOJ. Tento ročník prinesie viaceré zmeny. Zostavu porotcov v zložení Diana Mórová, Jakub Prachař a Jaro Slávik doplnila Marta Jandová. V kresle vystriedala Luciu Bílú, ktorá bola porotkyňou všetkých predchádzajúcich sezón.

Marta Jandová si po skúsenostiach z poroty vo speváckych šou prvýkrát vyskúšala talentovú súťaž. „Prvé minúty nakrúcania boli pre mňa zvláštne, niekedy bola hranica, či je to talent alebo nie, naozaj veľmi tenká. Súťaž ma však obohatila v tom, že som spoznala ľudí, ktorí sú talentovaní v úplne iných smeroch, ako je spev. Musím ešte povedať, že ma prekvapilo, koľko ľudí sa venuje deťom. Myslela som si, že už všetci všetko vzdali a deti už len sedia pred televíziou s tabletom v ruke,“ hovorí Jandová.

Stratégie / porotcovia Česko Slovensko má talent

​​​Jaro Slávik je porotcom šou už od začiatku, od roku 2010. „Vždy ma však niečo prekvapí. Tento ročník je odlišný od ostatných, lebo sme mali viacej talentov z kategórií, ktoré tu predtým neboli. Kvalita zábavy sa veľmi zlepšila, som zvedavý, čo na to povedia diváci,“ hovorí.

Jakub Prachař a Diana Mórová zasadli do porotcovských kresiel tretíkrát. Prachař predtým štyri ročníky moderoval a sám o sebe hovorí, že je už fosília tejto šou. „V tomto roku sú aj nadčasové čísla a aj čísla z minulosti. Myslím si, že sa dokonca začali klonovať a bolo ich viac ako pred dvoma rokmi,“ hovorí s humorom sebe vlastným.

Stratégie / porotcovia Diana Mórová a Jakub Prachař

​​​Moderátorských mikrofónov sa zhostili herci Lujza Garajová Schrameková a David Gránský, ktorí po dvoch sériách vystriedali Juniora s Marcelom. Obidvaja herci doteraz nemali veľké skúsenosti s moderovaním a za mikrofónom veľkej šou sa ocitli po prvýkrát. „Bola to pre nás úplná novinka, ale užili sme si to. Občas sme sa až moc napojili na súťažiacich, čo sa emócií týka. Aj sme si poplakali, Lujza trochu viac,“ hovorí Gránský.

Stratégie / moderátori Lujza Garajová Schrameková a David Gránský

​„Zažili sme veľa krásnych príbehov a mnohé osudy a talenty ma naozaj dojali a nevedela som si slzy zakázať,“ súhlasí Lujza. „Mám pocit, že dva týždne sme iba stáli a povedali sme si, že ak bude táto súťaž aj budúci rok, tak chceme byť porotcami a sedieť v kresle,“ dopĺňa so smiechom Garajová Schrameková.

Stratégie / moderátori Lujza Garajová Schrameková a David Gránský

Stratégie / moderátori Lujza Garajová Schrameková a David Gránský

Stratégie

01 - Modified: 2018-04-16 13:11:08 - Feat.: 0 - Title: Česko Slovensko má talent má novú porotkyňu. Nahradí Luciu Bílú 02 - Modified: 2018-05-03 11:12:44 - Feat.: 0 - Title: Česko Slovensko má talent má nových moderátorov. Vystriedajú Juniora a Marcela
01 - Modified: 2021-09-15 22:56:20 - Feat.: - Title: Sme národ, ktorý dokáže vyprodukovať úspech, hovorí Jaro Slávik, porotca Česko Slovensko má talent 02 - Modified: 2021-09-09 13:26:18 - Feat.: - Title: Pekné počasie nepraje televíziám. Ani talentová šou nemala toľko divákov ako zvyčajne 03 - Modified: 2021-08-16 12:03:57 - Feat.: - Title: Česko Slovensko má talent má prvú veľkú upútavku. Porotcovia v nej opäť ukážu svoje superschopnosti 04 - Modified: 2021-06-28 19:15:43 - Feat.: - Title: Jojka nakrúca Česko Slovensko má talent. Premiéru má nová moderátorka 05 - Modified: 2021-04-04 09:32:17 - Feat.: - Title: Česko Slovensko má talent bude mať novú moderátorku
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 22:08