StoryEditor

Novembrové filmové premiéry, pri ktorých sa zabavia deti aj ich rodičia

30.10.2018, 06:00
Autor:
hrnhrn
Prinesú vianočnú atmosféru, veľkolepú disneyovku aj pokračovanie príbehu pre milovníkov Harryho Pottera.

Z novembrových filmových premiér sme vybrali snímky pre milovníkov rozprávok. Premiéru bude mať nová disneyovka, milovníci Harryho Pottera sa po dvoch rokoch dočkajú pokračovania Fantastických zverov a blížiace sa Vianoce pripomenú Grinch, Pat a Mat, Mimi a Líza, ale tiež nová klasická česko-slovenská rozprávka, ktorá sa nakrúcala aj na Kysuciach.

Grinch
Grinch je nenapraviteľný hundroš, ktorý neznáša všetko a všetkých a zo všetkého najviac Vianoce. Tie by najradšej zrušil. Animovaná rodinná komédia vychádza z klasickej rozprávky Dr. Seussa z roku 1957 Ako Grinch ukradol Vianoce. 

Grincha celosvetovo preslávila hraná verzia s Jimom Carreym. V animovanom filme, ktorý natočili Zlodusi, čo majú na svedomí Mimoňov, hlavnej postave prepožičal hlas herec Benedikt Cumberbatch (v slovenskom dabingu Ján Koleník).

Luskáčik a štyri kráľovstvá (The Nutcracker And The Four Realms)
Disney prináša spracovanie klasickej rozprávky. Známy príbeh má však aj svoju odvrátenú stranu. V hlavných úlohách sa predstavia Mackenzie Foy, Keira Knightley, Helen Mirren a Morgan Freeman.

Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald)
Po dvoch rokoch prichádza na plátna pokračovanie príbehu podľa knihy J. K. Rowling. Newt Scamander (Eddie Redmayne) a Albus Dumbledore (Jude Law) v ňom budú čeliť novým hrozbám v rozdelenom čarodejníckom svete a pokúsia sa odstrániť temného čarodejníka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp). Ten po úteku z väzenia začne zhromažďovať svojich nasledovníkov, ktorí nič netušia o jeho skutočnom pláne - získať čistokrvných čarodejníkov, aby ovládli všetkých nomágov.

Pat & Mat: Zimné dobrodružstvá
Blíži sa zima a Pat a Mat si musia poradiť so snehovou kalamitou, vianočnou výzdobou a aj darčekmi. Pre kutilov však nie je žiadna komplikácia prekážkou a žiadna výzva dostatočne veľká.

Čertovské pero
Nová česko-slovenská rozprávka sa odohráva v malom pokojnom mestečku Švindľov, kde miestni ani netušia, že všetky ich priestupky a hriechy v pekle zapisuje kúzelné pero z kohúta samotného Lucifera.

Každý hriešnik má založenú vlastnú zložku a vždy, keď sa zaplní, čertovské komando vyrazí na povrch, a priviedie hriešnika do pekla. Jedného dňa však čertovské pero prestane fungovať a mestečko ovládnu špekulanti, lenivci a podvodníci, ktorým sa dokonca podarí uväzniť aj samotného vládcu pekiel.

Mimi a Líza: Záhada vianočného svetla
Animovaný poviedkový film o nevšedných kamarátkach Mimi a Líze. Jedna má oči stále zatvorené a druhá ich má otvorené dokorán. Obidve však vedia spoločne vidieť. Pretože svet sa dá vidieť i rukami i ušami, len to treba skúsiť…

01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
07. máj 2024 01:42