StoryEditor

13 tipov na februárové premiéry: Americká verzia Nedotknuteľných aj slovenská novinka Ostrým nožom

29.01.2019, 05:00
Autor:
hrnhrn
Po úspešnej premiére Trhliny príde vo februári do kín ďalšia slovenská snímka Ostrým nožom.

Po úspešnej januárovej premiére Trhliny príde vo februári do kín ďalšia slovenská snímka Ostrým nožom, ktorá vychádza zo skutočných udalostí nevyriešenej vraždy Daniela Tupého z roku 2005. Druhou novinkou, ktorá vznikla v česko-slovenskej koprodukcii, je tragikomédia Na streche režiséra Jiřího Mádla.

​Komediálny žáner bude vo februári zastupovať americký remake francúzskeho megahitu Nedotknuteľní, česká romanca Leto s gentlemanom a pokračovanie úspešnej francúzskej komédie Čo sme komu urobili?.

Akciu na plátna prinesie snímka z budúcnosti od autorskej dvojice James Cameron a Robert Rodriguez, mrazivú pomstu zase sľubuje dráma s Liamom Neesonom v hlavnej úlohe.

Dve historické drámy budú o výnimočných ženách - jedna o škótskej kráľovnej a druhá o francúzskej spisovateľke Colette, ktorú stvárňuje Keira Knightely.

Rodinné filmy budú zastupovať nové príbehy Lego hrdinov a „trojka“ z animovanej série Ako si vycvičiť draka.

Slovenské novinky

Na streche (premiéra 7.2.2019)
Česko-slovenská tragikomédia režiséra Jiřího Mádla rozpráva príbeh mladého Vietnamca Songa naivne veriaceho v lepšiu budúcnosť v Európe. Prišiel do Prahy na študentské vízum, ale zostal uväznený v laboratóriu marihuany vo vietnamskej štvrti, lapený do pasce moderného otrokárstva. Do jeho života zasiahne 75-ročný profesor Rypar, ktorý je zamilovaný do starých čias a moderný svet nemá rád. Každý z nás však potrebuje, aby ho niekto potreboval. V hlavných úlohách sa predstavia Alois Švehlík, Duy Anh Tran, Vojtěch Dyk, Mária Bartalos Havranová, Adrian Jastraban a David Švehlík.

Ostrým nožom (premiéra 21.2.2019)
Slovenská novinka režiséra Teodora Kuhna rozpráva príbeh otca, ktorému neonacisti zavraždia syna a on sa v prehnitom systéme nedokáže dovolať pravdy. Bojuje s apatickou políciou, oportunistickou sudkyňou, ale aj s faktom, že svojho syna dostatočne nepoznal a nebol mu oporou. Film vychádza zo skutočných udalostí nevyriešenej vraždy Daniela Tupého, ktorá sa odohrala v 2005 na Tyršovom nábreží. Vo filme sa predstavia známe herecké tváre. Roman Luknár si zahrá postavu otca bojujúceho za spravodlivosť, po boku mu stojí filmová manželka Ela Lehotská a syn David Hartl. V policajnej uniforme hrá Miroslav Krobot a sekunduje mu pri tom Marián Mitaš.

Komédie

Nedotknuteľní (premiéra 14.2.2019)
Remake francúzskeho megahitu Nedotknuteľní z roku 2011 o ochrnutom miliardárovi Phillipovi a jeho živelnom opatrovníkovi Drissovi. O americkej verzii Nedotknuteľných sa začalo hovoriť už v roku 2012, teda hneď po uvedení do kín. Film zarobil celosvetovo takmer 427 miliónov dolárov, no v Spojených štátoch len 10 miliónov, preto sa producenti rozhodli, že využijú potenciál filmu a nakrútia americkú verziu, čím prekonajú averziu Američanov k zahraničným filmom.V hlavných úlohách sa predstavia Kevin Hart, Bryan Cranston a Nicole Kidman.

Leto s gentlemanom (premiéra 14.2.2019)
Česká romantická komédia o túžbe po slobode, neskorej láske a nádeji. Anna (Alena Antalová) prežíva so svojím manželom (Igor Bareš) každé leto na chate pár kilometrov za Prahou. Jedného dňa sa v dedine objaví šarmantný Artur (Jaromír Hanzlík) ako nový majiteľ miestneho polorozpadnutého zámku. Medzi Arturom a Annou preskočí iskra a Anna zažíva pocity už dlhodobo nepoznané. Úsmevná letná romanca je scenáristickou prvotinou Jaromíra Hanzlíka, réžie sa ujal Jiří Adamec, ktorý má na konte desiatky úspešných televíznych programov, filmov a seriálov. Leto s gentlemanom je však jeho prvým projektom pre veľké plátno.

​Čo sme komu zase urobili? (premiéra 28.2.2019)
Francúzska komédia nadväzuje v príbehu aj v hereckom obsadení hlavných hrdinov na úspešnú snímku Čo sme komu urobili?. Claude a Marie Verneuilovi sa s ťažkým srdcom zmierili s tým, že sa ich dcéry vydali za mužov rozličných pôvodov a podarilo sa im prekonať aj ich zakorenené predsudky. Ale teraz čelia novej kríze. Všetky štyri dcéry spolu so svojimi manželmi sa rozhodli opustiť Francúzsko. Každý z párov k tomu má dobrý dôvod, ale čo rodičia? Tí urobia všetko preto, aby im mladí neodišli niekam na druhý koniec sveta.

Historické drámy

Mária, kráľovná škótska (premiéra 7.2.2019)
Dve výnimočné ženy v spore o jeden trón. Takáto kombinácia nikdy nemôže dopadnúť dobre. Na troch Oscarov nominovaná Saoirse Ronan v titulnej role ukazuje, kadiaľ vedie cesta na popravisko. Snímka Mária, kráľovná škótska vznikla v produkcii spoločnosti Working Title, ktorá už má so škótskou a anglickou panovníčkou skúsenosti vďaka dvom filmom o kráľovnej Alžbete, v ktorých excelovala Cate Blanchett. „Stále som mal pocit, že Mária je natoľko výnimočná osobnosť, že si zaslúži vlastný film. V Škótsku pobývala len desať rokov, napriek tomu stihla prežiť neuveriteľné veci. Dvoch manželov, dve bitky – dosť drámy pre jeden film,“ hovorí producent Tim Bevan.

Colette: Príbeh vášne (premiéra 28.2.2019)
Škandálny príbeh nekonvenčnej Sidonie-Gabrielle Colette, ktorej život bol rovnako pikantný ako romány, ktorými okúzlila parížsku spoločnosť v prvej polovici 20. storočia. Mladá Colette sa zamiluje do o 15 rokov staršieho parížskeho literáta Willyho a vydá sa za neho. Píše svoj prvý román zo série o Claudine, no môže ho publikovať len pod manželovým menom. Fenomenálny úspech knihy spraví z Willyho slávneho spisovateľa a z manželského páru sa stanú celebrity. Lenže emancipovaná Colette túži po uznaní. Životopisnú drámu režíroval Brit Wash Westmoreland, hlavnú úlohu stvárnila na Oscara dvakrát nominovaná Keira Knightely a na Zlatý Glóbus dvakrát nominovaný Dominic West.

Horory

Potomok (premiéra 7.2.2019)
V rovnakom čase, ako prišiel na svet malý Miles, sa na inom mieste odohrala tragédia. Dve zdanlivo nesúvisiace udalosti sa o niekoľko rokov prepoja desivým spôsobom. Milesova mama so znepokojením sleduje synovo nevyspytateľné a agresívne správanie. Chce sa za každú cenu dozvedieť, kto alebo čo získalo moc nad jej synom. Odpovede sa však skrývajú hlboko v minulosti a skutočnosť je ďaleko horšia ako predstavy…

Všetko najhoršie 2 (premiéra 28.2.2019)
Môže byť niečo horšie než opakovane prežívaný narodeninový deň, na ktorého konci vás niekto zabije? Môže. Napríklad to, že túto nočnú moru porazíte, potom nejaký čas spokojne žijete a naraz bum, ona sa vráti. Hororoví špecialisti z Blumhouse (Rozpoltený, Uteč) natočili pokračovanie príbehu vysokoškoláčky Tree, ktoré, rovnako ako jednotka, balansuje na hrane hororu a komédie.

Akčné

Alita: Bojový anjel (premiéra 14.2.2019)
Alita je dievča s robotickým telom, predurčená k veľkým veciam. Len o tom zatiaľ nevie. Dve výnimočné mená svetovej kinematografie - James Cameron (scenár) a Robert Rodriguez (scenár a réžia), vytvorili neobyčajný príbeh o páde anjela a zrodení bojovníčky. Herečka Rosa Salazar o svojej postave hovorí: „Alita je rovnaká ako ja. Má celú paletu emócií. Je neistá. Je statočná. Je odvážna. Je silná. Je zvedavá a je odolná. Je mocná a je slabá. Má naozajstnú dušu a myslím si, že ju po celú dobu v sebe nosí.“

Mrazivá pomstva (premiéra 21.2.2019)
V Kehoe,v luxusnom lyžiarskom stredisku, sa teplota drží na -10 °C a polícia tu nemá toho veľa na práci. Až kým vodičovi snežného pluhu Nelsovi (Liam Neeson) nezavraždia drogoví díleri syna. Život rodinne založeného muža sa obráti naruby. Jediné na čo teraz myslí, je pomsta. Vyzbrojený ťažkou technikou a vedomosťami z detektíviek začne po jednom likvidovať členov gangu.

Rodinné

Lego príbeh 2 (premiéra 7.2.2019)
V novom akčnom dobrodružstve sa hrdinovia z mestečka Brickburg opäť pustia do boja za záchranu svojho milovaného domova. Uplynulo takmer 5 rokov, odkedy bolo „všetko super“, a teraz musia čeliť novej obrovskej hrozbe, nájazdníkom z Lego Duplo, ktorí ničia všetko rýchlejšie, ako stíhajú obyvatelia znova vystavať harmóniu v Lego svete.

Ako si vycvičiť draka 3 (premiéra 21.2.2019)
Mladý Viking Štikút a drak Bezzubý sa vracajú v pokračovaní dobrodružnej animovanej série Ako si vycvičiť draka. Spoločne budú hľadať Skrytý svet, jedinú nádej na záchranu ľudskodračieho spoločenstva. Podľa producentky filmu Bonnie Arnold spočíva úspech ságy v tom, že rozpráva o veciach, ktoré sú každému z nás blízke. „Natočili sme univerzálny príbeh o priateľstve dospievajúceho chlapca a jeho maznáčika. Štikútovimi očami vidíme, ako silné puto je možné medzi dvoma rôznorodými bytosťami vytvoriť. Toto predsa prežívame všetci, aj keď pritom nelietame v tak vizuálne podmanivom svete,“ hovorí producentka. Tento svet už po tretíkrát vytvoril režisér Dean DeBlois.

01 - Modified: 2019-09-13 08:27:26 - Feat.: 0 - Title: Januárové kinopremiéry: Očakávaná Trhlina aj triler s oscarovým obsadením 02 - Modified: 2019-12-27 18:53:14 - Feat.: 0 - Title: Trhlina, Sklenená izba, nová Perinbaba či Milenky. Aj tieto slovenské filmy budú mať premiéru v roku 2019 03 - Modified: 2018-12-30 07:34:13 - Feat.: 0 - Title: Superhrdinovia, horory a nový Tarantino. Tieto filmy prilákajú do kín najviac divákov v novom roku
01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 16:57