Tajomstvo mojej kuchyne sa po prestávke opäť vracia na obrazovky Jednotky RTVS. Okrem nových receptov prinesie veľkú novinku v podobe zmeny na moderátorskom poste.
Divákom už nebude prihovárať spevák Robo Papp, ktorý reláciu moderoval posledný rok.
„Reláciu som opustil po vzájomnej dohode s tvorcami relácie. Diváci boli zvyknutí na dámsku prítomnosť v kuchyni a na viac klasických receptov, ktoré nie sú mojou parketou, keďže som doma viac v „modernej gastronómii“. Rozišli sme sa v dobrom a teším sa na ďalšie spolupráce s RTVS. Tvorcom relácie ďakujem za veľa nových zážitkov a skúseností,“ uviedol spevák. Robo Papp so šéfkuchárom Gabom Kocákom vystriedali začiatkom minulého roka dlhoročnú dvojicu - herečku Kamilu Magálovú a michelinského kuchára Pavla Pospíšila.
Zmena v relácii tak nastala po vyše 11 rokoch.
Zmena kuchárskeho tímu
Relácia sa dlhodobo teší veľkej diváckej popularite. Podľa vyjadrenia televízie po odchode Kamily Magálovej divákom chýbala v kuchyni ženská ruka a tak sa tvorcovia relácie rozhodli v novej sérii pre zmenu.
Po boku šéfkuchára Gaba Kocáka sa každý mesiac objaví známa tvár, s ktorou budú spoločne pripravovať nové aj tradičné recepty.
Vo februári bude tvoriť tandem s Gabom moderátorka Katka Brychtová. Dvojica privíta v kuchyni aj zaujímavých hostí. Medzi nimi napríklad aj víťaza šou Pečie celé Slovensko Miroslava „Miňa“ Macuľu.
„Katka je strela, takže určite to bude zaujímavé. Je šikovná pekárka a prinesie so sebou do relácie nový vietor v rámci pečenia, na čo sa určite môžu tešiť najmä diváčky Tajomstva mojej kuchyne,“ vyjadril sa šéfkuchár Gabo Kocák.
„Spolupráca s celým tímom bola pre mňa veľkým zážitkom. Gabo je skvelý kuchár, vtipný a šarmantný muž, takže sme si to spolu v kuchyni užili. Jeho polievky i mäská boli skvelé! A pečenie s Miňom, víťazom šou Pečie celé Slovensko, to bola absolútna delikatesa. Urobil najlepšie piškótové cesto, aké som kedy jedla,“ dodala Katka Brychtová.
Návrat ku klasike
Ďalšou novinkou tejto jari bude výber receptov v relácii.
„Vo významnej miere sa chceme vracať k takmer zabudnutým klasikám, k dobrotám, ktoré sa už z našich moderných kuchýň vytratili, no každý z nás si na nich rád pochutí. A tak sa Gabo s nadšením sebe vlastným pustí do prípravy Kapustníkov z Zuckermandlu, Demikátu či Viedenskej roštenky a naši hostia v tomto smere tiež nesklamú,“ doplnila dramaturgička Adriana Hanzelová.
Premiérovú časť Tajomstva mojej kuchyne s Gabom Kocákom a Katkou Brychtovou uvedie Jednotka v nedeľu 30. januára o 18.15 hod.