Pravda, Zľava: Jakub Prokeš, Ján Svoboda a Ladislav Ollé.
StoryEditor

Vedenie bývalého Perexu sa mení. Z pozície odchádza predseda predstavenstva

25.01.2022, 20:03
Pravda oznámila zmenu na svojom portáli.

V mediálnom dome OUR MEDIA SR, a. s., ktorý je vydavateľom denníka Pravda a prevádzkovateľom portálov Pravda.sk, Varecha.sk, Mediaklik.sk a Ahojmama.sk, dochádza 25. 1. 2022 k zmene na poste predsedu predstavenstva, píše portál Pravda. Po troch rokoch na pozícii predsedu predstavenstva končí Ján Svoboda. (na obrázku v strede pozn. red.)

Jána Svobodu na poste podľa portálu nahradí Michal Dvouletý, ktorý už predtým pôsobil vo vydavateľstve ako člen dozornej rady. Na pozíciu členky predstavenstva OUR MEDIA SR nastupuje Katarína Agnerová, ktorá vo vydavateľstve pokračuje v pozícii riaditeľky pre kontroling a účtovníctvo. Ladislav Ollé (na obr.vpravo), ktorý pôsobí v spoločnosti ako obchodný riaditeľ, ostáva aj na pozícii člena predstavenstva, uvádza sa v článku. Šéfredaktorom denníka Pravda zostáva Jakub Prokeš (na obr. vľavo pozn.red).

Ján Svoboda vstúpil do vydavateľstva, ktorého vlajkovou loďou je denník Pravda s rovnomenným portálom, v roku 2018, kedy ešte vydavateľstvo Perex kúpila spoločnosť OUR MEDIA SR českých podnikateľov Iva Valentu a Michala Voráčka. Ján Svoboda bol podpredsedom predstavenstva spoločnosti OUR MEDIA SR a pre Iva Valentu zastreľoval aktivity v oblasti médií a cestovného ruchu na Slovensku. Ivo Valenta vlastní na Slovensku napríklad Hotel Elizabeth či kúpalisko Zelená žaba v Trenčíne.

V marci 2021 sa spoločnosť  PEREX zlúčila so spoločnosťou OUR MEDIA SR. Vydavateľstvo potvrdilo, že stopercentným vlastníkom OUR MEDIA je spoločnosť SYNOT INVEST LIMITED, ktorej majiteľom je český podnikateľ Ivo Valenta. Predsedom predstavenstva zostal Ján Svoboda. Dnes už bývalý predseda predstavenstva OUR MEDIA v rozhovore pre Stratégie v júni minulého roka hovoril o plánoch vo vydavateľstve, ako aj o tom, ako sa mediálny dom dostal po dekáde v hospodárení do čiernych čísel.

01 - Modified: 2022-05-06 14:34:41 - Feat.: - Title: Pravda bude mať nového šéfredaktora. Prichádza z Plus 7 dní 02 - Modified: 2020-09-02 10:37:13 - Feat.: - Title: Perex má nové vedenie. Z vydavateľstva odchádza po rokoch Emília Fullová
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 12:23