StoryEditor

Čo si naozaj myslia podriadení o svojom šéfovi? V novej šou Markízy sa dozvedia pravdu

27.09.2019, 15:05
Autor:
hrnhrn
V reality šou Utajený šéf si riaditelia veľkých firiem vyskúšajú prácu radových zamestnancov.

Markíza otvorila televíznu jeseň so svojimi úspešnými projektami a na rozdiel od konkurenčnej televízie Joj sa v úvode sezóny nepúšťala do experimentov s novými formátmi.

Ťahákmi jej programovej štruktúry v prime-time sú aktuálne Susedia, Sestričky, Exprémne premeny, Horná Dolná či Tvoja tvár znie povedome. Na začiatku novembra však niektoré z nich dospejú do finále a na obrazovke ich postupne nahradia novinky.

S novými časťami sa do stredajšieho prime-time vráti Chart Show, ktorá vystrieda Extrémne premeny Slovensko a Markíza tiež potvrdila uvedenie úplnej novinky Utajený šéf, ktorá by mala nahradiť Sestričky.

Reality šou Undercover Boss, ktorú Markíza uvedie pod lokalizovaným názvom Utajený šéf, patrí medzi najúspešnejšie svetové formáty. Na slovenských obrazovkách sa objaví po prvýkrát, česká Nova uviedla svoju verziu reality šou pod rovnakým názvom minulý rok.

Utajený šéf predstavuje vysokopostavených manažérov, ktorí týždeň pracujú v utajení vo svojich spoločnostiach. Na päť dní sa vmiešajú medzi svojich zamestnancov, obleky vymenia za montérky, počítače za lopaty a porady v klimatizovaných kanceláriách za kmitanie na najnižšej možnej pozícii vlastnej firmy.

V pozícii radového zamestnanca odhaľujú, ako nezmyselné procesy brzdia prevádzku, znechucujú zamestnancov, ale aj to, kde sú skryté rezervy, ktoré by mohli zvýšiť zisk.

Nikým nepoznaní však zistia aj to, čo by sa inak nikdy nedozvedeli. Ich podriadení vôbec netušia, že zaúčajú, chvália, alebo urážajú vlastného šéfa. A že mu otvorene hovoria to, čo by mu inak nikdy nepovedali: úprimnú pravdu.

Po týždni tvrdej práce sa šéfovia vrátia k svojej skutočnej identite a tvárou v tvár sa stretnú so zamestnancami, ktorí sa nevedomky postavili svojmu šéfovi. Ktorý zo šéfov sa znemožní a kto naopak zaboduje? Koho z podriadených čaká odmena a kto naopak dostane padáka?

Undercover Boss je najpopulárnejšou reality šou v americkej televíznej histórii. Sledovalo ju 38,5 milióna divákov a získala aj niekoľko ocenení Emmy. Od roku 2010 bolo v USA odvysielaných celkovo osem sérií s viac ako sto epizódami a formát zaradilo do vysielania cez dvesto krajín po celom svete.

Reality šou je úspešná predovšetkým vďaka nevšednému pohľadu kamier na prácu bežných zamestnancov veľkých firiem. Ukazuje, že každý zamestnanec je dôležitý a každý má šéfa, s ktorým niekedy nesúhlasí alebo ho rozčuľuje. Prináša kombináciu humoru, drámy a dojatia, no najmä ľudské príbehy, ktoré sú atraktívne pre divákov.  

Pôvodný formát Undercover Boss vytvorilo Studio Lambert, slovenská verzia vznikla na základe zahraničnej licencie od All3Media International Limited z Veľkej Británie. Markíza uvedenie šou avizovala vo svojich plánoch už na jar, napokon ju však neuviedla. Originálnu verziu šou pod názvom Šéf v utajení vysielala pre pár rokmi televízia Joj.

Pozrite si upútavku originálnej verzie Undercover Boss:

Vizitka reality šou Utajený šéf:

  • Showrunner: Lucie Matějíčka Sehnalová
  • Kreatívny producent: Lukáš Kodoň
  • Výkonný producent: Natália Popluhárová
  • Réžia: Boris Bočev, Lukáš Kodoň, Karel Coma, Robert Zavarský, Branislav Špaček
  • Producenti: Lucia Maria Perojuc, Sebastian Wimmer
01 - Modified: 2019-09-26 13:03:08 - Feat.: 0 - Title: Kriminálka Za sklom je späť. Ponúkne pohľad na udalosti, ktoré nedávno otriasli Slovenskom 02 - Modified: 2019-09-26 14:20:06 - Feat.: 0 - Title: Extrémne premeny si získali divákov. Sú jednou z najsledovanejších relácií jesene 03 - Modified: 2019-09-16 12:57:41 - Feat.: 0 - Title: V októbri štartujú na Jojke dva nové seriály, novinky uvedie aj RTVS 04 - Modified: 2019-08-16 13:21:46 - Feat.: 0 - Title: Lajčáková-Hargašová sa vracia do RTVS. Bude mať vlastnú talkshow
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 22:49