RTVS/Milan Krupčík
StoryEditor

RTVS kvôli koronavírusu ruší živé vysielanie Zem spieva

09.03.2020, 17:25
Autor:
hrnhrn
Na neurčito sa presúva aj odovzdávanie slovenských filmových ocenení Slnko v sieti.

RTVS zaviedla pre zamedzenie šírenia nákazy koronavírusom viaceré preventívne opatrenia. Vzhľadom na skutočnosť, že nákaza koronavírusom sa potvrdila aj u zamestnankyne Slovenského národného divadla, RTVS oddnes pozastavila výrobu dabingu ako aj nahrávanie rozhlasových hier.

Ruší tiež tohtotýždňový priamy prenos Zem spieva a abonentný koncert Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu. Informovala o tom hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

Diváci tak v sobotu 14. marca neuvidia na Jednotke druhé semifinálové kolo Zem spieva. Keďže súťažiaci vystupujú pred vyše 500 členným publikom, RTVS zrušila sobotný prenos. Živé vysielanie druhého semifinálového kola je predbežne naplánované na ďalší víkend 21. marca.

„Posunutie priameho prenosu na iný termín zažívam prvýkrát vo svojej kariére, ale absolútne chápem tento krok zo strany vysielateľa. Ochrana zdravia a života je prioritou, o ktorej v tomto prípade nemožno diskutovať,“ poznamenal režisér a producent folklórnej šou Peter Núňez.

Slnko v sieti

Na neurčito sa presúva aj odovzdávanie slovenských filmových ocenení Slnko v sieti. Priamy prenos vyhlásenia víťazov bol naplánovaný na 17. apríla 2020. Prezídium Slovenskej filmovej a televíznej akadémie dnes rozhodlo, že galavečer sa presúva na neurčito. Informovala o tom prezidentka akadémie Wanda Adamík Hrycová.

Česko Slovensko má talent a OTO

Dva týždne predtým, v sobotu 4. apríla sa majú odovzdávať televízne ocenenia OTO - Osobnosť televíznej obrazovky za rok 2019. Slávnostný galavečer, ktorý vysiela v priamom prenose Jednotka, zatiaľ nemá zmenený termín.

Televízia Joj má na koniec marca naplánované prvé kastingy do ďalšieho ročníka talentovej šou. Prebiehať by mali na Slovensku cez víkend od 21. do 22. marca vo viacerých mestách. Televízia zatiaľ ich zrušenie neoznámila.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 03:20