StoryEditor

Na pohrebe Floyda, ktorý zomrel pri brutálnom zásahu policajta, sa omylom objavila snímka bývalého hráča futbalu

11.06.2020, 10:30
Autor:
ČTKČTK
Floydova smrť vyvolala v amerických mestách demonštrácie a odštartovala práce na reforme polície.

Organizátori utorkového pohrebu černocha George Floyda v texaskom Houstone pri obrade na premietacom plátne na stene ukazovali fotografiu bývalého hráča amerického futbalu rovnakého mena ako muž, ktorý zomrel pri brutálnom zásahu belošského policajta.

Fotografia niekdajšieho člena tímu New York Jets, ktorý má teraz 59 rokov, sa objavila v spravodajstve britskej BBC a niektorých amerických televíznych staniciach.

Na utorkovom pohrebe Georga Floyda sa zišli stovky smútiacich ľudí. Počas smútočného obradu, ktorý trval niekoľko hodín, boli premietané fotografie zo života zosnulého. Objavili sa medzi nimi aj čiernobiele snímky bývalého hráča amerického futbalu Georga Floyda. Americké médiá dnes uviedli, že pohrebná služba, ktorá obrad zorganizovala, sa k tomuto omylu zatiaľ nevyjadrila.

BBC dnes pripustila, že snímku použila v utorok vo svojej spravodajskej relácii News at Ten. "Nevieme, prečo bola počas obradu využitá táto fotografia, ale následne sme ju použili ako súčasť nášho spravodajstva o obradu," uviedla britská televízna a rozhlasová stanica. Vraj stále zisťuje, čo sa stalo, a uisťuje, že rozhodne nebolo jej zámerom niekoho uraziť.

BBC / Zosnulý Georg Floyd (vľavo) o bývalý hráč amerického futbalu Georg Floyd (vpravo)

​Štyridsaťšesťročný George Floyd zomrel 25. mája v Minneapolise, keď mu pri zatýkaní belošský policajt skoro deväť minút kľačal na krku. Dialo sa tak napriek tomu, že zatýkaný opakovane hovoril, že nemôže dýchať. Floydova smrť vyvolala v stovkách amerických miest demonštrácie a odštartovala práce na reforme polície.

01 - Modified: 2020-06-10 20:23:07 - Feat.: 0 - Title: Softvér nahrádzajúci novinárov čelí kritike. Zamenil fotografie britských speváčok 02 - Modified: 2020-06-09 20:38:22 - Feat.: 0 - Title: Houston sa naposledy rozlúčil s Georgeom Floydom 03 - Modified: 2020-06-09 19:15:22 - Feat.: 0 - Title: Biden vo videu na pohrebe Georgea Floyda: Teraz je čas na rasovú spravodlivosť
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 00:40