StoryEditor

7 tipov na filmové hity a seriálové novinky, ktoré uvedie v septembri HBO

21.08.2020, 13:55
Autor:
redred
Prinášame tipy na programové novinky, ktoré stoja za pozretie.

V septembri sa môžete na HBO tešiť aj na tieto filmové hity a seriálové novinky:

Daždivý deň v New Yorku (A Rainy Day in New York)

Woody Allen sa týmto filmom vracia do súčasnosti a do svojho milovaného New Yorku. Gatsby Wells je študent fiktívnej univerzity Yardley a syn bohatých Newyorčanov. Hoci ho sprevádzajú pocity vykorenenosti a odcudzenia od väčšiny ľudí na Yardley, ktorými opovrhuje, vytrvalo navštevuje prednášky kvôli svojej priateľke Ashleigh, bohatej študentke z Tusconu.

Ashleigh má urobiť pre školské noviny rozhovor s legendárnym filmovým režisérom Rolandom Pollardom a vydáva sa za ním na Manhattan. Gatsby miluje staré zákutia New Yorku a rád by Ashleigh vzal na obľúbené miesta rodného mesta. Nádej na romantický víkend sa rozplynie, keď Pollard jeho dievča pozve na svoj najnovší film... NA HBO a HBO GO od soboty 5. septembra.

Daždivý deň v New Yorku

Králiček Jojo (Jojo Rabbit)

Režisér Taika Waititi (Thor: Ragnarok) natočil príbeh z druhej svetovej vojny so svojským štýlom humoru - a hneď dostal Oscara za najlepší adaptovaný scenár. Zlom v živote osamelého nemeckého chlapca Joja (Roman Griffin Davis) nastane v okamihu, keď zistí, že jeho mama (Scarlett Johansson) ukrýva v podkroví židovskú dievčinu (Thomasin McKenzie).

Od tej chvíle musí malý Jojo, ktorému v rôznych životných situáciách pomáha jeho imaginárny priateľ, tak trochu nablblý Adolf Hitler (Taika Waititi), čeliť svojmu vlastnému zaslepenému nacizmu. Snímka má na HBO a HBO GO premiéru v nedeľu 6. septembra.

Králiček Jojo

Bad Boys navždy (Bad Boys for Life)

​Mike Lowrey (nestarnúci Will Smith) a Marcus Burnett (Martin Lawrence) sú späť a pred nimi ich posledná spoločná jazda. Mike po sérii atentátov presvedčí zdráhavého vtipkára Marcusa, aby odložil odchod do penzie a naposledy sa s ním vydal do akcie. Dvojica spojí sily s mladšími kolegami z elitnej jednotky AMMO, aby im pomohli dopadnúť neľútostného šéfa drogového kartelu Aretas z Miami... Séria začatá snímkou Bad Boys režiséra Michaela Baya v roku 1995 sa týmto filmom uzatvára, na HBO a HBO GO bude mať premiéru v piatok 20. septembra.

Bad Boys navždy

Judy

​V zime roku 1968 prichádza Judy Garland (Renée Zellweger za túto úlohu získala svojho druhého Oscara) do Londýna, aby vystúpila na päťtýždňovom turné beznádejne vypredaných koncertov. Dochádzajú jej peniaze a jej manželstvo, už štvrté, sa rúca. Od začiatku jej svetového úspechu v muzikáli Čarodejník z krajiny Oz uplynulo tridsať rokov. Zmyslom pre humor a vrelosťou okúzľuje hudobníkov, fanúšikov aj priateľov a jej sny o romantickej láske sa zhmotňujú, keď stretáva Mickeyho Deansa, svojho budúceho piateho manžela...

Pod maskou šťastnej hviezdy sa však skrýva krehká žena, ktorá v žiare reflektorov strávila tvrdou prácou uplynulých štyridsať rokov a je vyčerpaná. Vracajú sa jej spomienky na stratené detstvo a zo všetkého najviac túži byť doma so svojimi potomkami. Nájde v sebe silu pokračovať? V ponuke HBO GO bude snímka dostupná od nedele 27. septembra.

Judy

​​Tretí deň (The Third Day)

Septembrovou seriálovou novinkou je mysteriózna miniséria Dennisa Kellyho a Felixa Barretta rozdelená do dvoch častí, nazvaných Leto a Zima.

V Lete, pozostávajúcom z troch epizód, stvárňuje Jude Law (napríklad Nový pápež z produkcie HBO) muža menom Sam, ktorý sa dostane na záhadný ostrov pri britskom pobreží, kde sa stretáva so skupinou ostrovanov, ktorí za každú cenu dodržiavajú vlastné tradície. Je izolovaný od pevniny a nie je schopný opustiť napohľad idylický, až nebezpečne zvodný svet. Hranice medzi realitou a fantáziou sa strácajú a jeho boj za zistenie pravdy vedie až k tomu, že ostrovania odhalia šokujúcu pravdu, ktorá sa týka priamo jeho. Leto napísal Dennis Kelly, režíroval Marc Munden.

V Zime, odohrávajúcej sa v ďalších troch epizódach, hrá Naomie Harris (nominovaná na Oscara za Moonlight) neústupnú Helen, ktorá prichádza na ostrov hľadať odpovede a rozpúta bitku, ktorá má rozhodnúť o osude. Hranica medzi skutočnosťou a zdaním je opäť rozostrená. Zimu napísali Kit De Waal, Dean O’Loughlin a Dennis Kelly a vznikla v réžii Philippy Lowthorpe.

V Treťom dni ďalej hrajú Katherine Waterstonová (Fantastické zvery), Emily Watson (nominovaná na Emmy a Zlatý glóbus za Černobyľ v produkcii HBO) a Paddy Considine (Outsider v produkcii HBO). Seriál vznikol v koprodukcii Sky a HBO. Je to prvá pôvodná dráma produkovaná novými Sky Studios. Vznikla v spolupráci s Plan B Entertainment, svetovo známou divadelnou spoločnosťou Punchdrunk a scenáristom Dennisom Kellym (Utópia, Pulling). Producentmi sú Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Felix Barrett a Dennis Kelly. Novinka štartuje v utorok 15. septembra.

Vychovaní vlkmi (Raised by Wolves)

Príbeh ľudského zrodenia a radosti z výchovy potomkov naruší koncentrované zlo. Veľkolepé, výtvarné obrazy katastrofy aj parádne nasnímanú akciu prináša sci-fi seriál majstrovského rozprávača Ridleyho Scotta a ďalších skvelých režisérov.

Pojednáva o dvoch androidoch - Otcovi a Matke, ktorí sú poverení výchovou ľudských detí na tajomnej panenskej planéte. Keď začnú náboženské rozdiely ohrozovať súdržnosť rozrastajúcej sa kolónie ľudí, androidi zistia, že ovládať ľudskú vieru je zradná a náročná úloha. Prvé tri časti budú dostupné od piatka 4. septembra, potom každý piatok dve nové časti.

Sľub (The Wow)

Dokumentárny seriál HBO z dielne držiteľov ceny Emmy a nominácie na Oscara Jehane Noujaimovej a Karima Amera (spoločne natočili napríklad dokument Veľký hack o vplyve spoločnosti Cambridge Analytica na americké prezidentské voľby roku 2016) skúma pochybnú sektu NXIVM a sleduje širokú škálu ľudí, ktorí sa k nej v túžbe po sebazdokonalení pripojili.

Hlavní predstavitelia skupiny vrátane zakladateľa Keitha Raniera boli obvinení z obchodovania s ľuďmi, zo sprisahania a organizovaného zločinu. Dokument kriticky nazerá na skúsenosti členov NXIVM a vyzdvihuje ich túžbu po osobnom rozvoji. Jehane Noujaim sa touto témou začala zaoberať v roku 2010, kedy sa zúčastnila úvodného workshopu NXIVM. Premiéra v pondelok 7. septembra, každý pondelok nová časť.

01 - Modified: 2020-07-22 12:14:12 - Feat.: 0 - Title: 6 tipov na augustové novinky na HBO, ktoré stoja za pozretie 02 - Modified: 2020-09-28 16:20:55 - Feat.: 0 - Title: HBO Europe zverejňuje prvý trailer k švédskej dráme Medveďovce 03 - Modified: 2020-07-15 12:01:25 - Feat.: 0 - Title: HBO GO zaraďuje do ponuky kompletnú ságu Star Wars 04 - Modified: 2020-06-03 08:04:05 - Feat.: 0 - Title: 10 najlepších seriálov tohto roka, ktoré sa oplatí sledovať
01 - Modified: 2021-11-12 16:29:21 - Feat.: - Title: Nová kapitola Sexu v meste sa otvára 9. decembra. Pozrite si prvý trailer 02 - Modified: 2021-07-02 05:33:47 - Feat.: - Title: Mapa streamovacích služieb sa mení 03 - Modified: 2021-05-27 07:10:24 - Feat.: - Title: Premiéra Priateľov je tu. HBO GO láka divákov trailerom so slovenskými titulkami 04 - Modified: 2021-05-18 12:35:52 - Feat.: - Title: Amazon chce za deväť miliárd dolárov prevziať hollywoodske štúdio MGM 05 - Modified: 2021-03-31 14:54:29 - Feat.: - Title: 10 seriálových tipov podľa redakcie Stratégií
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 10:56