StoryEditor

Show Jana Krausa oslavuje 10 rokov, najčastejším hosťom bol Rytmus

09.09.2020, 18:15
Autor:
redred
Počas existencie programu sa na dvoch červených pohovkách vystriedalo vyše 1 500 významných či zaujímavých hostí.

Populárna late night show Jana Krausa je stálicou televízneho vysielania Primy každý týždeň už desať rokov. Prvý diel mohli diváci vidieť 3. septembra 2010 a svoje jubileum oslavuje štartom premiérových dielov. Počas existencie programu sa na dvoch červených pohovkách vystriedalo vyše 1 500 významných či zaujímavých hostí.

Prvými hosťami relácie boli vtedajší minister dopravy Vít Bárta, speváčka skupiny Toxique Klára Vytisková a fakír Petr Fiedor. Medzi tými, ktorí sa v relácii objavovali najčastejšie, patrí Rytmus (4x) a Tomáš Řepka (3x). Program sa okrem Česka a Slovenska natáčal aj v Miláne, Londýne a New Yorku. 

Právom sa late night talk show označuje za kráľovský formát, ktorého výnimočnosť spočíva v tom, že vedľa prezidenta Václava Havla, bývalej ministerky zahraničných vecí USA Madeleine Albrightovej alebo amerického moderátora Larryho Kinga usadne pokojne aj bezdomovec Karim, Vinnetou z Husinca Jaroslav Maryška alebo pornoherečka Paris Wilton.

TV Prima / Madeleine Albright v Show Jana Krause

​Medzi najzaujímavejšie počiny relácie patrí cesta za Josefom Mašínom do Nemecka a stretnutie s ním. Nezabudnuteľný je rozhovor s Jiřím Bradym, ktorý prešiel dvoma koncentračnými tábormi, rovnako ako pohľad zblízka a netradične na prezidentských kandidátov Česka. Program divákov zoznámil s množstvom skvelých doktorov, vedcov, ale aj s obyčajnými ľuďmi.

Ukázal tiež aktuálnych hrdinov, ako keď sa z olympiády vrátila Ester Ledecká a priviezla dve medaily alebo keď do SJK zavítal statočný lekár Tomáš Šebek, ktorý jazdí na zahraničné misie. Neuveriteľné bolo privítať Jozefa Mareša, keď aktuálne vyšetroval mediálne známu vraždu. Bezpochyby zábavným hosťom bol filmový producent Gene Deitch, a nemožno zabudnúť ani na Bolka Polívku, na slovenských prezidentov Andreja Kiska a Zuzanu Čaputovú, Karla Schwarzenberga, Patrika Hartla, Rytmusa, Tomáša Klusa, Miroslava Donutila či manželov Pohlreichovcov.

TV Prima

​"Show Jana Krausa patrí medzi úspešné stálice na Prime. Som rád, že sme sa dohodli na ďalšej spolupráci a diváci sa môžu tešiť na premiérové diely aj po prázdninách," uvádza Marek Singer, generálny riaditeľ skupiny Prima.

Moderátor Jan Kraus zhŕňa dekádu vysielania takto: "Tešilo ma spolupracovať tých desať rokov s Primou. Mohol som robiť, čo mám najradšej, v dobrých podmienkach a najmä slobodne. Prima podporila aj niektoré extravagancie, ako bolo natáčanie v zahraničí, v Ostrave a podobne. Som si takmer istý, že v Česku by som len ťažko našiel podobného partnera. Vážim si to a môžem dúfať, že aj pre Primu má náš produkt zmysel a význam."

TV Prima

​Na Facebooku má profil relácie vyše 55 000 fanúšikov. Kanál Show Jana Krausa na YouTube zaznamenal za dobu existencie viac ako 380 miliónov pozretí. Aj v septembri pokračuje špeciálny stream, ktorý divákom umožňuje sledovať natáčanie relácie z pohodlia domova už v utorok večer. 

Slovenskí diváci môžu sledovať premiérové diely Show Jana Krausa na kanáli Prima PLUS od 9. septembra vždy v stredu o 20.15 h.

TV Prima

01 - Modified: 2020-07-24 16:14:38 - Feat.: 0 - Title: Česká Prima nakrútila seriál Sestričky, ako voľné pokračovanie Modrého kódu. Uvedie ho aj na Slovensku
01 - Modified: 2016-10-29 11:20:15 - Feat.: - Title: Odloženú Show Jana Krausa videlo v televízii a na internete milión divákov 02 - Modified: 2016-10-27 11:02:21 - Feat.: - Title: Televízia Prima obvinenie z cenzúry odmieta, show Jana Krausa odvysiela dnes večer 03 - Modified: 2016-10-27 08:30:35 - Feat.: - Title: Čechov pobúrilo neodvysielanie Krausovej show. Televíziu Prima obviňujú z cenzúry
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 11:47