StoryEditor

Odloženú Show Jana Krausa videlo v televízii a na internete milión divákov

28.10.2016, 16:22
Autor:
ČTKČTK
Show Jana Krausa TV Prima v pôvodnom termíne odmietla odvysielať, po búrlivých reakciách ju odvysielala o deň neskôr.

Odloženú Show Jana Krausa vo štvrtok videlo 556-tisíc divákov televízie Prima. Pre ČTK to povedala Gabriela Semová z tlačového oddelenia televízie FTV Prima. Na internete úvodnú časť relácie s osobnosťou kritizujúcimi prezidenta Miloša Zemana v neskrátenej verzii videlo cez 320-tisíc ľudí, rozhovor s Jiřím Bradym a ministrom Danielom Hermanom (KDU-ČSL) necelých 126-tisíc ľudí.

Televízia diel najprv odmietla vysielať, po kritike divákov ho zaradila do programu o deň neskôr. Podľa serveru Digizone.cz bol relácia deviatou najsledovanejšou v stredu večer. Predstihli ju hlavné spravodajské relácie Novy, Primy a Českej televízie a tiež Ordinácia v Ružovej záhrade. Krausovu show si pozrelo 556-tisíc divákov starších než 15 rokov, minulý diel videlo 467-tisíc divákov.

​Hostia, medzi ktorými boli bývalý politik Ján Ruml, dokumentaristka Helena Třeštíková, hudobník a bývalý politik Michael Kocáb, novinár Jan Macháček, sociologička Jiřina Šiklová alebo spevák Dan Bárta, v relácii podporili Bradyho a Hermana v spore s Hradom a prihovárali sa k sviatku vzniku samostatného Československa 28. októbra.

Vo videoarchíve relácií na webe sa úvodná pasáž s osobnosťami objavila v dvoch verziách. V dlhšej trinásťminútovej a kratšej sedemminútovej, ktorá zodpovedala tej odvysielanej v televízii. Neskrátenú verziu si na internete pustilo cez 320-tisíc ľudí, úvodný rozhovor s Bradym a Hermanom necelých 126-tisíc ľudí.

Do úvodu kratšej verzie sa nedostali vyjadrenia političky Táni Fišerovej, herečky Báry Štěpánovej, novinárov Magdalény Dietlovej a Tomáša Klvaňa a vydavateľa Joachima Dvořáka. Fišerová nazvala Zemana gubernátorom, najvyšší predstavitelia krajiny podľa nej robia z Česka guberniu Číny.

"Bolo kedysi také heslo 'Republiku si rozvracať nedáme', tak prosím pekne 'Našu krajinu si ukradnúť nedáme'. Ani tým 'monštrom' na Hrade, ani tým 'pánom zo Slovenska'," povedala Štěpánová. Podľa Dietlovej si Zeman robí z Hradu svoju trafiku. Klvaňa sa domnieva, že je potrebné sa zamyslieť, či je funkcia prezidenta vôbec potrebná. Dvořák spomenul rozprávky, ktoré číta svojej dcére, kde sú zemania nižšia šľachta a nikdy nemôžu byť rytiermi.

Prima v stredu informovala, že produkcia nedodala reláciu včas. Potom vyhlásila, že reláciu neodvysielala kvôli riziku sankcií od Rady pre rozhlasové a televízne vysielanie. Rada to však označila za alibizmus. Nakoniec Prima reláciu vo štvrtok odvysielala v dodanej podobe.

01 - Modified: 2023-05-25 14:46:09 - Feat.: - Title: Exodus českých staníc zo Slovenska: Nafúknutá bublina, alebo veľký problém? 02 - Modified: 2022-04-28 12:37:29 - Feat.: - Title: Prima spúšťa novú kampaň. Chce ňou odradiť divákov od pretáčania reklám 03 - Modified: 2022-02-08 11:41:33 - Feat.: - Title: Koniec pretáčania reklám v archíve? Česká televízia Prima nastavuje nové podmienky 04 - Modified: 2021-08-09 12:13:58 - Feat.: - Title: České seriálové novinky na jeseň aj na slovenských obrazovkách 05 - Modified: 2021-07-22 16:30:27 - Feat.: - Title: Je sexy, múdry, ale často na zabitie. Vojta Kotek stvárni v novom seriáli neznesiteľného génia
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 06:13