StoryEditor

RTVS mení program. Odvysiela veľkú diskusiu s premiérom Matovičom a odborníkmi

02.10.2020, 15:15
Autor:
hrnhrn
Reláciu s názvom Druhá vlna odvysiela Jednotka v pondelok 5. októbra ako hlavný večerný program. Článok sme aktualizovali o ďalších hostí.

RTVS reaguje na aktuálnu situáciu a v pondelok 5. októbra mení večerný program. Na Jednotke uvedie špeciálnu diskusiu Druhá vlna s moderátorom Ľubomírom Bajaníkom. V diskusii v rámci okrúhleho stola vystúpi aj premiér Igor Matovič a vyjadrí sa k plánu opatrení počas druhej vlny pandémie.

Diskusia sa bude venovať najmä oblasti zdravia a spolužitia ľudí, a to za účasti sociológa, epidemiológa a ďalších odborníkov. Pozvanie do diskusie prijali tiež hlavný hygienik Ján Mikas, odborník na infektológiu a tropickú medicínu profesor Vladimír Krčméry. Doplnia ich hlavná odborníčka Ministerstva zdravotníctva pre všeobecnú starostlivosť o deti a dorast Elena Prokopová a Peter Sabaka, ktorý sa na bratislavských Kramároch stará o pacientov infikovaných vírusom Covid-19.

K vplyvu pandémie a súvisiacich opatrení na náladu v spoločnosti a psychické zdravie sa vyjadrí sociológ Michal Vašečka a Vladimíra Kurincová Čavojová z Centra spoločenských a psychologických vied SAV.

Relácia sa bude venovať aj téme dezinformácií a hoaxov so vstupom analytika Ministerstva zdravotníctva Jakuba Godu. Ozrejmí tiež, ako týmto nepravdivým informáciám čeliť a ako pristupovať k vyhľadávaniu korektných informácií o ochorení, prevencii a opatreniach.

V rámci špeciálu Druhá vlna prinesie RTVS aj reportáže o aktuálnom dianí, rozhovor s riaditeľom Sekcie súdneho lekárstva a patologickej anatómie Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Michalom Palkovičom o možnom dopade ochorenia na ľudský organizmus, a tiež pohľad na situáciu v Európe a vo svete v súvislosti so šírením koronavírusu.

„V čase núdzového stavu je primárnou funkciou RTVS predovšetkým informovať verejnosť – prinášať informácie aktuálne, odborné a prehľadné a prispievať tak k celkovému upokojeniu situácie. V rámci programovej štruktúry budeme promptne reagovať na aktuálne dianie a ako verejnoprávne médium pomáhať zvládnuť druhú vlnu pandémie na Slovensku čo najlepšie,“ vyjadril sa generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

01 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 02 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini 03 - Modified: 2022-05-05 16:48:31 - Feat.: - Title: Prezidentka bude hostkou relácie Na hrane 04 - Modified: 2022-04-29 16:33:34 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Duel Fica s Krajniakom, ale aj Matovič či Šeliga 05 - Modified: 2022-04-22 17:17:11 - Feat.: - Title: Víkendové politické diskusie: O nových obvineniach politikov budú hovoriť aj Heger, Korčok či Blanár
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 08:01