Reuters
StoryEditor

Rozhovor Harryho a Meghan videlo takmer 50 miliónov ľudí

10.03.2021, 09:45
Autor:
ČTKČTK
Americká stanica CBS ho znovu odvysiela v piatok.

Viac ako 49 miliónov ľudí po celom svete videlo v televízii alebo na streame rozhovor princa Harryho a jeho manželky Meghan s moderátorkou Oprah Winfreyovou, ktorý v noci na pondelok odvysielala americká stanica CBS. Oznámila to podľa agentúry Reuters v utorok spomínaná stanica.

Meghan v interview obvinila rodinu svojho manžela z rasistických úvah. V paláci sa malo hovoriť aj o tom, ako tmavú pleť bude mať jej syn, až sa narodí. Uviedla, že kvôli tlaku najbližšieho okolia i médií pomýšľala na samovraždu. Harry zase hovoril o tom, že sa ako vysoko postavený člen kráľovskej rodiny cítil uväznený a že rodina podľa neho Meghan dostatočne nepodporovala. Manželia sa vlani vzdali svojich rolí v rámci kráľovskej rodiny a teraz žijú v americkom štáte Kalifornia.

Na rozhovor zareagovala kráľovná Alžbeta II. s tým, že obvinenia z rasizmu berie veľmi vážne. "Celá rodina je smutná, keď sa dozvedela o celom rozsahu toho, aké boli posledné roky pre Harryho a Meghan náročné. Problémy, o ktorých hovorili, najmä tie týkajúce sa rasizmu, sú znepokojivé," uvádza sa v stanovisku kráľovnej.

​Rozhovor vyvolal množstvo búrlivých reakcií. Televízia CBS v utorok oznámila, že len v Amerike reláciu videlo 17,8 milióna divákov, čo znamená najväčšiu sledovanosť mimoriadneho zábavného programu od oscarového ceremoniálu vo februári 2020. Najsledovanejším podujatím v americkej televízii býva tradične finále zámorskej ligy amerického futbalu (NFL) nazývané Super Bowl. Každoročne priťahuje viac ako 100 miliónov divákov.

Televízia CBS uviedla, že počet divákov relácie dosiahol 49,1 milióna v 17 krajinách sveta a stále rastie. Rozhovor bude v USA znovu odvysielaný v piatok.

Program tiež v pondelok odvysielala britská televízia ITV, kde ho videlo 13,3 milióna divákov, a je dostupný tiež na streamovacích platformách. V televízii však mal rozhovor aj následky. Známy moderátor tejto  televízie Piers Morgan skončil v tíme relácie Good Morning Britain (Dobré ráno Británia) po tom, čo v pondelok nepriamo označil manželku princa Harryho za klamárku. "Je mi ľúto, ale neverím ani slovu z toho, čo povedala. Neveril by som jej, keby mi čítala predpoveď počasia," reagoval na slová vojvodkyne Meghan, ktorá si v novom rozhovore sťažovala na rasistické tendencie médií aj kráľovského dvora.

Jeho výroky sú podľa britského regulátora Ofcom predmetom desaťtisícov sťažností. Moderátor Morgan patrí v posledných rokoch k najviditeľnejším postavám britskej mediálnej scény, jeho účet na Twitteri má cez sedem miliónov sledujúcich. Dlho pôsobil v bulvárnej tlači, má na konte napríklad rozhovor s Donaldom Trumpom z roku 2018, ale aj celý rad kontroverzií a vyhrotených slovných prestreliek.

01 - Modified: 2021-03-04 13:28:33 - Feat.: - Title: Meghan Markleová: Buckinghamský palác šíri nepravdy o mne a princovi Harrym 02 - Modified: 2020-12-31 09:53:01 - Feat.: - Title: Harry a Meghan zverejnili svoj prvý podcast, hodnotia v ňom rok 2020 03 - Modified: 2020-05-02 08:45:02 - Feat.: - Title: Vojvodkyňa Meghan prehrala na súde prvé kolo s bulvárnym denníkom 04 - Modified: 2020-04-20 14:48:40 - Feat.: - Title: Princ Harry a Meghan ohlásili bojkot britských bulvárnych médií
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 17:03