Facebook ukrajinskej generálnej prokurátorky Iryny Venediktovovej
StoryEditor

Televízia Fox News oznámila, že blízko Kyjeva bol zranený jej zamestnanec

15.03.2022, 10:50
Autor:
ČTKČTK
Novinár britskej národnosti utrpel vážne zranenia, keď podával z Ukrajiny správy.

V okolí Kyjeva, kde sa v posledných dňoch ukrajinská armáda bráni útokom ruských jednotiek, bol zranený novinár americkej televízie Fox News. Vo vysielaní to dnes oznámil moderátor stanice John Roberts, meno zraneného ale neuviedol.

Informácia prichádza deň po správe o zabití amerického novinára Brenta Renauda v meste Irpiň pri Kyjeve. Ukrajinská generálna prokurátorka Iryna Venediktovová na facebooku oznámila, že novinár britskej národnosti utrpel vážne zranenia, keď podával z Ukrajiny správy. Teraz je pod dohľadom lekárov na jednotke intenzívnej starostlivosti.

„Novinár Fox News bol zranený, zatiaľ čo zaisťoval spravodajstvo neďaleko Kyjeva,“ uviedol moderátor John Roberts. „Máme len veľmi málo podrobností, ale tímy v teréne robia všetko, čo môžu, aby získali viac informácií,“ pokračoval. Pripomenul, že správa prichádza z vojnovej zóny a že informácie sa môžu rýchlo meniť.

Na novinárskom preukaze, ktorý zverejnila ukrajinská prokurátorka, je vidieť nápis Fox News, zrejme tak ide o rovnakého reportéra. Ukrajinská prokurátorka napísala, že Brit má zlomeniny oboch nôh.

„Tento muž sa nenachádzal na území vojenského objektu, ale aj tak utrpel vážne zranenia,“ napísala prokurátorka a zopakovala skoršiu výzvu Kyjeva, aby sa spojenci Ukrajiny rozhodli k uzavretiu vzdušného priestoru nad Ukrajinou. „Trieštivá zlomenina oboch dolných končatín alebo diagnóza takzvaná ruská mierová misia,“ doplnila ironicky s odkazom na rétoriku Moskvy, ktorá inváziu na Ukrajinu ospravedlňuje okrem iného potrebou ochrániť obyvateľov ukrajinského Donbasu.

Nejde o prvý incident tohto druhu za 19 dní ruského vojnového ťaženia na Ukrajine. Pred niekoľkými dňami v Kyjeve utrpel zranenie reportér britskej televízie Sky News Stuart Ramsay, keď sa jeho štáb ocitol pod paľbou, zrejme ruskou.

V nedeľu potom ukrajinská polícia oznámila smrť Američana Renauda, ​​ktorého podľa tvrdení Ukrajincov pripravil o život ruský útok. Informáciu o úmrtí novinára, ktorý v minulosti pokrýval aj vojny v Iraku alebo Afganistane, následne potvrdila americká diplomacia. Renaudov kolega Juan Arredondo sa dnes zotavoval v nemocnici, uviedol na twitteri reportér VICE News Ben Solomon, ktorý je v týchto dňoch taktiež na Ukrajine.

01 - Modified: 2022-03-15 09:11:05 - Feat.: - Title: Mladá Ruska, ktorá v televízii protestovala proti vojne, je stále zadržaná 02 - Modified: 2022-03-15 09:00:59 - Feat.: - Title: V živom vysielaní ruskej televízie protestovala žena proti vojne. Už ju zadržala polícia 03 - Modified: 2022-03-11 12:41:42 - Feat.: - Title: Regulátor ponúka operátorom, ktorí chcú pridať do ponuky ukrajinské vysielanie, konzultácie a asistenciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 04:33