StoryEditor

Zelenskyj: Muž, ktorý sa postavil Putinovi. Discovery uvedie nový dokument o ukrajinskom prezidentovi

24.03.2022, 11:00
Autor:
redred
Discovery Channel venuje nedeľný večer vojne na Ukrajine. Program odštartuje nový dokument o prezidentovi Zelenskom.

Televízna stanica Discovery Channel uvedie v nedeľu 27. marca špeciálnu večernú programovú schému venovanú vojne na Ukrajine. Odštartuje ho o 21.00 hod. premiérou nového dokumentu Zelenskyj: Muž, ktorý sa postavil Putinovi.

Cieľom stanice je vysvetliť pozadie konfliktu a šíriť povedomie o tom, ako sa situácia vo východoeurópskej krajine práve vyvíja. Nedeľná schéma preto pozostáva z tematicky rozličných dokumentov zameraných hlavne na strasti ukrajinského národa a jeho boj za slobodu.

Špeciálne programové vysielanie Discovery Channel sa skladá zo štyroch relácií:

Zelenskyj: Muž, ktorý sa postavil Putinovi (Zelensky: The Man Who Took On Putin)

Nový polhodinový profil ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského sa zameria na jeho mladosť, život pred úspešnou prezidentskou kandidatúrou i terajšiu úlohu inšpiratívneho lídra a vrchného veliteľa obrany vo vojnou sužovanej Ukrajine.

Útek z Irpinu (Escape From Irpin)

Michał Przedlacki je novinár, ktorý pred týždňom odcestoval na Ukrajinu. Cieľom jeho výpravy bolo podať blízke svedectvo o odvahe ukrajinskej armády a národného odboja, a zároveň v prvej línii zachytiť krutú a nebezpečnú realitu, ktorú na Ukrajincov uvalila ruská agresia. Jedným z najvýraznejších symbolov súčasnej vojny sa stal zničený most pri meste Irpin, ktoré sa nachádza neďaleko hlavného mesta Kyjeva. Práve tento most je jedinou cestou, ktorú môžu využívať utekajúce ženy, deti a seniori, aby unikli hroziacemu nebezpečenstvu ruského bombardovania a paľby.

Shutterstock

Tajomstvo jedových útokov v Salisbury (The Secrets of the Salisbury Poisonings)

V roku 2018 boli v anglickom meste Salisbury otrávení dvojitý ruský agent Sergej Skripal a jeho dcéra Júlia. Nový dokument obsahuje výpovede osôb zúčastnených na vyšetrovaní a prichádza aj s doposiaľ neuverejnenými zásadnými dôkazmi. Rozpráva tak tragický príbeh, ktorý pripútal pozornosť celého sveta na nevýrazné anglické malomesto, ktoré sa stalo dejiskom svetového vražedného sprisahania.

Spoločne s Ukrajinou (Together With Ukraine)

Stanica uvedie aj editovaný záznam charitatívneho koncertu, ktorý prebehol v nedeľu 20. marca v poľskej Lodži a Discovery ho exkluzívne odvysielala naživo. V spolupráci s poľskou verejnoprávnou televíziou TVN sa podarilo zjednotiť najznámejších poľských a ukrajinských umelcov s cieľom získať čo najviac finančných prostriedkov na pomoc vojnovým utečencom a všetkým, ktorých životy vojna premenila. Hviezdy poľskej a ukrajinskej hudobnej scény spoločne vystúpili na pódiu pred davom na 12 tisíc ľudí. Ďalšie milióny divákov koncert sledovali v televízii alebo online.

Discovery Channel vysielala koncert naživo na viac ako 50 trhoch strednej a východnej Európy, ale aj v Spojených štátoch amerických. V priebehu večera sa podarilo vybrať cez 2 milióny dolárov, pričom ďalšie finančné dary na charitatívne konto stále prichádzajú. Sama spoločnosť Discovery darovala 500 tisíc dolárov a všetky výnosy z reklamného priestoru predchádzajúceho prenosom koncertov v Poľsku a Rumunsku.

Shutterstock

01 - Modified: 2022-03-24 10:03:13 - Feat.: 0 - Title: Markíza prináša seriál Sluha národa. Zelenskyj v ňom stvárňoval prezidenta krátko predtým, ako sa ním reálne stal 02 - Modified: 2022-03-29 05:40:51 - Feat.: 0 - Title: Na Netflixe je opäť dostupný seriál, ktorý odštartoval Zelenského politickú kariéru 03 - Modified: 2022-03-22 14:10:48 - Feat.: 0 - Title: Rozhovor so Zelenským na ČT24 videlo v pondelok takmer štvrť milióna divákov
01 - Modified: 2022-05-06 16:04:32 - Feat.: - Title: Mimo Ruska vyšlo prvé tlačené vydanie novín Novaja gazeta 02 - Modified: 2022-04-21 07:48:40 - Feat.: - Title: Rusko „nezakáže zahraničným novinárom vstup, ale sprísňuje vízové pravidlá“ 03 - Modified: 2022-04-14 10:26:46 - Feat.: - Title: Ukrajina štartuje globálnu reklamnú kampaň, ktorá oslavuje odvahu národa 04 - Modified: 2022-04-12 17:38:20 - Feat.: - Title: Ruský súd potrestal redaktorov študentského časopisu. Dvoma rokmi nápravných prác 05 - Modified: 2022-04-11 17:18:37 - Feat.: - Title: Nemecký denník Die Welt najal novinárku Ovsjannikovovú, ktorá v ruskej televízii protestovala proti vojne
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 16:12