StoryEditor

Ultimátum znamená jediné: nie je cesty späť. Nová miniséria štartuje na obrazovkách Jojky

25.03.2022, 12:20
Autor:
hrnhrn
Nový česko-slovenský seriál s Jánom Koleníkom v hlavnej úlohe ponúkne napätie i akciu.

Policajný vyjednávač Dano Andrik je vo svojej práci úspešný. Má však problém nielen so svojimi nadriadenými, ale aj sám se sebou. A teraz je navyše v ohrození jeho tehotná priateľka.

Nový česko-slovenský koprodukčný seriál Ultimátum s Jánom Koleníkom v hlavnej úlohe ponúkne počas ôsmich sobotných večerov napätie i akciu. Miniséria je kombináciou politického trileru a rukojemníckej drámy, na obrazovkách televízie Joj bude mať premiéru v sobotu 26. marca.

TV JOJ

Ultimátum prináša prvú pôvodnú seriálovú spoluprácu medzi Českou televíziou a slovenskou televíziou Joj. „Práca s českými kolegami bola mimoriadne prínosná a verím, že Ultimátum stojí na začiatku dlhodobého partnerstva, ktoré divákom na Slovensku a v Česku prinesie ešte viac originálnych projektov,“ hovorí Marcel Grega, generálny riaditeľ JOJ Group.

„Už je to pár rokov, čo sme iniciovali stretnutie so zástupcami TV JOJ ohľadom možnej úzkej spolupráce. Vtedy bolo ponúknutých viacero seriálov na koprodukciu a vzájomne sme sa zhodli na tom, že práve Ultimátum je najviac atraktívne pre spoločný cieľ – pokúsiť sa o spoluprácu na náročnom a kvalitnom projekte,” dodala kreatívna producentka České televize Brno Jiřina Budíková. Česká televize bude seriál vysielať v dabovanej verzii do češtiny. Premiéru na ČT1 bude mať o pár dní neskôr ako na Slovensku, odštartuje v nedeľu 3. apríla.

„Česko-slovenské vzťahy sú tiež jedným z námetov seriálu, predovšetkým z hľadiska historických väzieb. V seriáli vystupujú český premiér, ktorého hrá Miroslav Etzler, a slovenský premiér, stvárnený Peterom Kočišom. Oslovil som aj zástupcov českej ambasády v Bratislave, ktorí nám poskytli veľmi zaujímavé informácie,“ hovorí režisér a producent Michal Kollár.

TV JOJ

​Miniséria sleduje takmer v reálnom čase dianie okolo únosu slovenského ministra vnútra počas zasadnutia krajín Vyšehradskej štvorky. „Myslím, že tento seriál má viac akcie a osobne dúfam, že aj napätia než bežný československý seriál či film. Napokon, Hitchcockova poučka „prerušovať jedno napätie druhým napätím“ nám so scenáristami ležala v hlave už pri písaní a mne osobne určite každý deň pri natáčaní či strihu,“ hovorí režisér.

Príbeh sa odohráva v Bratislave a filmári ho natáčali počas dvoch vĺn pandémie. „V nemocnici, ktorá bola pre natáčanie postavená, sme strávili celý jeden natáčací blok, teda niekoľko týždňov. Vraciate sa stále do toho istého stiesneného prostredia, každý deň sa stretávate s tými istými hercami, ponorka, stiesnenosť priestorová, ale aj emočná,“ popisuje natáčanie herec Ján Koleník.

Vo svojej seriálovej postavou nachádza viacero styčných bodov spoločných pre všetkých: „Paralela osobného a pracovného života, rovnováha v živote, túžba po satisfakcii, šťastie, egoizmus, zlé rozhodnutia, vyrovnávanie napätia, to sú všetko témy, s ktorými sa denne vysporadúvame.“

Jeho hereckú partnerku, ktorú ohrozuje únosca Korňan, si zahrala Ester Geislerová. „Táto rola bola špecifická tým, že postava Lenky je celkom často v šoku alebo v nejakom veľkom napätí, ktoré bolo dosť ťažké stvárniť tak, aby pôsobilo autenticky.“

Únocsu Korňana stvárňuje Milan Bahul. Pôvodne ho mal hrať Roman Luknár, ten však mal po pár dňoch natáčania vážny úraz a musel prácu na projekte ukončiť. „Naskočil som do rozbehnutého vlaku. Rýchliku. Nebolo to jednoduché a mnohokrát ani úplne príjemné, ale neľutujem,“ hovorí Bahul.

Ultimátum

Scenár: Zuzana Križková, Juraj Raýman, Michal Kollár
Réžia: Michal Kollár
Koproducenti: KFS Production, TV JOJ
Hrajú: Ján Koleník, Ester Geislerová, Milan Bahul, Sväťo Malachovský, Dušan Cinkota, Marko Igonda, Alena Mihulová, Miroslav Etzler, Diana Mórová, Zuzana Konečná, Edita Koprivčević Borsová, Gregor Hološka, Juraj Hrčka, Tatiana Kulíšková, Peter Kočiš a ďalší

01 - Modified: 2022-02-17 15:17:46 - Feat.: 0 - Title: Televízia Joj v marci uvedie nový seriál. V rukojemníckej dráme sa predstaví Ján Koleník 02 - Modified: 2022-03-24 10:03:13 - Feat.: 0 - Title: Markíza prináša seriál Sluha národa. Zelenskyj v ňom stvárňoval prezidenta krátko predtým, ako sa ním reálne stal 03 - Modified: 2022-03-23 08:52:55 - Feat.: 0 - Title: Markíza spúšťa novú stanicu Krimi. Prinesie najmä zahraničné kriminálne seriály 04 - Modified: 2022-03-04 17:09:16 - Feat.: 0 - Title: Televízia JOJ spustí spravodajskú stanicu JOJ 24. Odštartovala už novú sekciu podcastov 05 - Modified: 2021-12-15 06:46:45 - Feat.: 0 - Title: Televízia Joj predstavila novinky budúceho roka. Prinesie nové seriály aj filmové hity 06 - Modified: 2021-12-14 13:51:26 - Feat.: 0 - Title: Markíza v roku 2022: Tri úplne nové seriály aj ďalšie série osvedčených formátov
01 - Modified: 2022-05-05 12:35:28 - Feat.: - Title: Miniséria Iveta spevácku legendu nesúdi. Prinesie jej skutočný príbeh 02 - Modified: 2022-04-27 08:35:50 - Feat.: - Title: Nova pripravuje denný seriál s netradičným konceptom. Neherci v ňom priblížia život mladých v Prahe 03 - Modified: 2022-04-28 17:13:05 - Feat.: - Title: RTVS nasadí na nedele nový seriál. Premiéru bude mať v máji 04 - Modified: 2022-03-24 10:03:13 - Feat.: - Title: Markíza prináša seriál Sluha národa. Zelenskyj v ňom stvárňoval prezidenta krátko predtým, ako sa ním reálne stal 05 - Modified: 2022-03-17 14:43:13 - Feat.: - Title: Na VOYO prichádza ďalší seriál. Komediálna novinka Národná hádzaná odštartuje koncom marca
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 02:56