Štefan Hríb
StoryEditor

Vieme prví: RTVS škrtá Pod lampou, nepôjde už zajtra

14.01.2015, 13:48
Štefan Hríb o zrušení zajtrajšej relácie nevie, no z programových plánov už zmizla.

RTVS zajtra neodvysiela reláciu Pod lampou.

Hospodárske noviny kontaktovali Štefana Hríba, ktorý o tom nevie. Predtočenú mali len jednu reláciu - o islamskom štáte.

Pod lampou figurovala v programových plánoch, mala sa vysielať na Dvojke v klasickom čase o 22. hodine. Televízia ju však už zo štruktúry vyškrtla, nahradí ju dokumentom Absolventi.

"Zmluva na vysielanie relácie Pod lampou medzi RTVS a spoločnosťou W Press na tento rok nie je uzatvorená. Aktuálne je dohodnutý termín rokovania na pôde RTVS v priebehu zajtrajšieho dňa," uvádza v stanovisku RTVS.

 

Hríbova Lampa na RTVS v súčasnej podobe pravdepodobne skončí. Václav Mika tvrdí, že "takto spolupracovať nemôžu”, Štefan Hríb hovorí o "nepochopiteľnej snahe RTVS zrušiť Pod lampou". Relácia je ohrozená po posledných sporoch RTVS a jej tvorcov. Sitácia sa zhoršila po tom, čo televízia s definitívnou platnosťou dostala 50-tisícovú pokutu za Lampu. "Ako šéf RTVS som žil v tom, že všetko je vyriešené, a zrazu som bol vtiahnutý do obchodných záujmov vydavateľstva W Press, ktoré vyzýva ľudí, aby sa skladalo na našu pokutu. To je koniec, vyslovene neakceptovateľná vec. Spoluprácu s televíziou vydavateľstvo zneužívalo aj inak, to je však na inú debatu,” povedal Mika pre Denník N. Viac informácií.

 

Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.

Zdroj: red, HN

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 18:36