Divoké kone a Búrlivé víno
StoryEditor

Búrlivé vino a Divoké kone: Ako vyzerá ich súboj v číslach

17.09.2015, 15:00
Ako sa túto jeseň darí denným seriálom Markízy a Joj? Oba oproti jari klesajú.

Ako sa darí kľúčovým slovenským seriálom Markízy a Joj? Doterajšie čísla ukazujú, že Búrlivé víno aj Divoké kone v porovnaní s jarnou sezónou klesli.

Nová séria Búrlivého vína má za sebou približne mesiac vysielania a podiely v reklamne dôležitej cieľovej skupine 12-54 sa pohybujú na úrovni 22 %. Pritom na jar malo 24 %, nehovoriac o jeseni 2014, kedy bez problémov prekračovalo tridsiatky. Seriál už pre Markízu nie je až tak vysoko nadpriemerný ako v minulosti. Samotná stanica dosahuje aktuálne v septembri celodenne okolo 23-23,5 %, kým večer vie priniesť aj 24,5-25 %.

Už na jar sa ukázalo, že „víno“ aj „kone“ majú podobného diváka. Oba sledujú skôr ženy, romantické zápletky dostali v scenároch dôležité miesto. V prípade Paneláku až taký veľký prekryv žánrový a divácky nenastával. Pre Joj to bolo spočiatku dobré: štartom Divokých koní priniesla seriál, ktorý efektívnejšie odoberal divákov konkurencii a v jarnej sezóne sa podielmi pohyboval na úrovni 20,8 %. A to bolo pre Joj nadpriemerné číslo – vyššie ako sezónu predtým Panelák.

No teraz na jeseň majú Divoké kone menej, iba 16,6 %. Pritom staničné priemery Jojky sa v septembri pohybujú okolo 18 % celodenne a 22 % večer. Treba však pripomenúť, že jej výsledky skresľuje Česko Slovensko má talent, doteraz nasadzovaný dvakrát týždenne. Keď pôjde len raz, výkony Joj sa zreálnia, čiže s najväčšou pravdepodobnosťou znížia.

Joj chystá veľkú zmenu, ktorá ovplyvní aj Divoké kone. Pôvodne denný seriál prechádza do režimu, v akom bola kedysi napríklad markizácka Ordinácia v ružovej záhrade: bude chodiť iba dvakrát do týždňa. Prečítajte si o tom viac.

 

Búrlivé víno - jar a štart jesene 2015

 

Divoké kone - jar a štart jesene 2015

 

Vývoj trhových podielov v aktuálnej sezóne (12-54, iba epizódy o 20:35/20:40)

 

Viac o jesennej televíznej sledovanosti už zajtra v Hospodárskych novinách.

 

zdroj dát: PMT/TNS SK. Výsledky sledovanosti zahŕňajú aj oneskorenú sledovanosť

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 23:52