KOŠICE: DNES
StoryEditor

Facebook zablokoval konto mediálnemu domu KOŠICE: DNES

24.10.2016, 16:26
Autor:
imim(pš)(pš)
Viac ako 46 tisíc fanúšikom sa od minulého týždňa nezobrazuje facebookovský obsah.

Najväčší lokálny mediálny dom na východe - KOŠICE: DNES nemá od minulého štvrtka svoje konto na Facebooku. Stránku mediálneho domu, ktorá má viac ako 46-tisíc fanúšikov, zablokoval samotný Facebook. V súčasnosti je neviditeľná - unpubslished, zobrazuje sa iba administrátorom stránky. Pre Stratégie to potvrdila marketingová riaditeľka mediálneho domu Alexandra Mihók-Kvietková: „Tento stav trvá už piaty deň. Blokovaniu stránky nepredchádzalo zo strany Facebooku žiadne upozornenie. Ani v ozname o zablokovaní stránky, neboli uvedené žiadne dôvody, prečo sa tak stalo.“Mediálny dom KOŠICE: DNES okamžite kontaktoval zástupcov Facebooku priamo aj prostredníctvom online agentúr. Zatiaľ bezvýsledne.

Facebook komunikoval v prvom štádiu, že sa mu stránkaKOŠICE:DNES nejaví ako blokovaná. Následne odporučil počkať na písomné stanovisko, ktoré však doposiaľ doručené nebolo.

Sociálna sieť môže zablokovať stránky v prípade porušenia základných pravidiel. Toho si Alexandra Mihók-Kvietková nie je vedomá. Do úvahy pripadá podľa nej aj zásah tretej strany: "Dnes nevieme vylúčiť ani jednu z alternatív," myslí si Mihók-Kvietková.

Facebookovská stránka mediálneho domu KOŠICE: DNES patrí z pohľadu počtu fanúšikov – viac ako 46-tisíc k najväčším spravodajským kontám v Košiciach. Pre mediálny dom je jedným z hlavných zdrojov komunikácie smerom k fanúšikom.

V októbri prešiel košický mediahouse zmenami, keď druhé výročie vzniku oslávil spojením svojho portfólia do najväčšieho mediálneho domu na východe Slovenska. Pod značku KOŠICE: DNES spojil svoj denník, televíziu tv:naša ako aj spravodajské aktivite v online. Do portfólia vydavateľstva patrí aj regionálne Rádio Kiss.

Facebook nemá zvládnuté komunikačné procesy

Vydavateľstvo na východe Slovenska nie je prvé, komu takto Facebook zablokoval účet. V polovici tohto roka tento problém riešilo vydavateľstvo Petit Press so svojimi regionálnymi médiami, Fičí.sk a vybraným stránkam patriacim pod Sme.sk. Konto sa im postupne podarilo obnoviť po niekoľkých týždňoch. Zásah od Facebooku prišiel pre Petit Press a jeho kontá po zverejnení nového videa Ťažký týždeň s Janom Gorduličom na tému kauzy Bašternák. Tomáš Czwitkovics, manažér sociálnych sietí Petit Pressu hovorí: "Celá situácia sa dosiaľ nevyjasnila, Facebook nám neujasnil príčiny zablokovania stránok."

Czwitkovics pre Stratégie povedal, že počas niekoľkých týždňov, keď boli stránky zablokované, využili v Petit Presse všetky im dostupné postupy pre komunikáciu s Facebookom, vrátane osobného stretnutia so zástupcom sociálnej siete. Napriek opakovaným prísľubom, že situáciu budú riešiť, postupne obnovili iba polovicu zo štrnástich stránok. Zvyšné oživili až po tom, čo im s komunikáciou pomohol jeden agentúrny partner. Z Facebooku následne vydavateľstvu tlmočili stanovisko, že stránky boli zablokované "by mistake". "Celú situáciu teda hodnotíme tak, že Facebook evidentne nemá úplne zvládnuté komunikačné procesy a na to, že mediá sú jedným z hlavných tvorcov contentu na tejto sieti, je takýto prístup nanajvýš znepokojujúci, nekorektný a poškodzujúci,“ myslí si Czwitkovics.

01 - Modified: 2023-09-12 08:08:17 - Feat.: - Title: Petit Press a Respect APP s novou kampaňou. Komunikujú zlúčenie novín Korzár a SME 02 - Modified: 2023-08-03 07:43:14 - Feat.: - Title: Audio reklama: Vyhralo ticho a Čas na seba 03 - Modified: 2023-07-06 10:55:31 - Feat.: - Title: Adam Nochta: Pri nových médiách neustále experimentujeme a testujeme nové stratégie 04 - Modified: 2023-07-11 07:45:32 - Feat.: - Title: Twitter: Od spasiteľa socials po rekordéra úpadku 05 - Modified: 2023-06-21 11:59:05 - Feat.: - Title: Vydavateľstvá veria, že podcasty budú významne ziskovým kanálom
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 08:40