StoryEditor

Týždeň v médiách: Aký je biznis milénia? Kde smie Mečiar pásť svoje ovečky a kde hľadať Dankove bumby?

05.02.2017, 07:59
Satiricky, vážne i euforicky o tom, čo vibrovalo médiami za ostatný týždeň.

Zatiaľ čo Slovensko háda, ktorý facebookový profil lídra SNS bude finálny a národným jedlom sa stáva bryndzový kebab, mediálny svet konečne objavil rentabilný biznis model. 

Biznis nového tisícročia

V post-faktuálnej dobe, v ktorej je pravda príliš nudná, informácií príliš veľa a relevantných zdrojov primálo, demokracie plačú. Neplače však šéfredaktor konšpiračnej špičky, magazínu Zem a vek, Tibor Eliot Rostas.

Charizmatický rétor s nádychom Nazaretského sa o svoj dôchodok báť nemusí, jeho biznis s fabuláciami prekvitá. Milú scénu priniesol záver roka, keď sa Rostas rozrozprával o novej knihe. Zrazu ho prerušil majiteľ podniku a to, čo nasledovalo, vyčarovalo na mnohých tvárach úškrn. (minutáž 1:45).

Žarty bokom. Tibor Rostas môže jazdiť aj na Bugatti Veyron, keď však začína podnikateľ s konšpiráciami ukazovať na barikády, je nevyhnutné kriticky spozornieť.

Virtuálny svet má opäť zmysel. Danko je späť

Novovysvätený kapitán Andrej Danko je späť na Facebooku. Líder SNS po tom, ako bozkami uviedol svoju hodnosť, vznietil internet a naplno pocítil silu virtuálneho hejtu.

Keď v chaose oznámil, že všetky kritické komentáre z profilu vymaže, virtuálny mobing zmasívnel. Dankov Facebook bol okamžite zaplavený a predseda parlamentu ho v panike zmazal.

To je však už minulosťou. Líder SNS je späť, vytvoril si nový, zatiaľ najoficiálnejší profil a blahoželať k výložkám či cenám energií mu môžete len v prípade, ak ste s ním kamarát. Pôsobivo premyslené a adminsky odhodlané.

Andrej Danko, oficiálny profil, Facebook

Priznajme si to. Ak by nebolo Danka, slovenský virtuálny svet by stratil zmysel. Médiá sú na nový príval komunikácie a bozkov pripravené, niektoré si zaobstarali vlastný meme generátor a v pokoji očakávajú nové bumby.

Vokály predsedu vlády

Ak niečo reprezentuje kontinuum slovenskej politiky, nie je to iba odhodlanie smrteľne zanedbávať kľúčovú reformu školstva, ale nevôľa vyrovnať sa s Mečiarovými amnestiami. 

Hoci sa súčasná činorodosť Vladimíra Mečiara zúžila na počítanie ovečiek v obci Dolná Poruba, následkami historických aktivít bývalého predsedu vlády žije Slovensko dodnes. Mediálne vody uplynulý týždeň rozvírila nie len petícia, v ktorej k zrušeniu amnestií vyzýva viac ako 80 osobností. Smutnú tvár Anny Remiášovej na chvíľu potešilo čosi iné. Ozvala sa totiž hip-hopová scéna.

Mnohí mladí, ktorí si mali Mečiarovo znásilňovanie štátu už dávno nepamätať, tak dnes na zástavkách sledujú miesto Tinderu zábery horiaceho auta.

Refrén si symbolicky odspieval sám Mečiar, chytľavé tóny mnohí. Žeby kauza konečne prestala byť momentom jednej smutnej ženy? 

Krátko z mediálneho sveta:

- Zatiaľ čo u nás na titulke .týždňa odrezala Zuzana Hlávková hlavu ministrovi Lajčákovi, Trump ju v nemeckom týždenníku Der Spiegel odťal rovno Amerike.

Der Spiegel

​- Trumpovu novú radikálnu imigrantskú politiku rieši aj telefónna aplikácia Viber. „Je jedno, odkiaľ ste,“ hovorí spoločnosť, ktorá bude zadarmo spájať Američanov s ľuďmi z moslimských krajín.

- Pluska.sk miluje interakciu s čitateľmi, ktorí zase milujú jej otázky. Portálu neunikla ani nová vášeň expredsedu vlády a publikum tesne rozhodlo, že hobby schvaľuje. Pokojne, len nech je to ďaleko od barokových parlamentných záhrad.

Pluska.sk

​A to je na tento týždeň všetko. Vidíme sa opäť o sedem dní, dovtedy čabum!

01 - Modified: 2021-06-20 06:06:29 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Televízne diskusie stále bez Matoviča, nezaháľajú Hlas a Smer 02 - Modified: 2021-05-04 06:26:43 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Prekvapenia zmluvy o nákupe Sputnika a účet za plošné testovanie 03 - Modified: 2021-03-18 05:45:04 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Od Sputnika cez vulgarizmy do bodu nula 04 - Modified: 2021-03-01 12:42:57 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Ako ďalej s covidom? Matovič sa radí s odborníkmi, Krajniak sa chce modliť a niekto uteká na Maledivy 05 - Modified: 2021-02-23 06:31:50 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Interrupcie dôležitejšie ako všetko ostatné. Aj o vakcíne Sputnik, ktorá rozdelila nielen Slovensko, ale aj koalíciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 15:56