Nové štúdio TV Nova
StoryEditor

Nova robí rezolútny krok. Na Slovensku chce skončiť už čoskoro

14.02.2017, 13:07
Autor:
(pš)(pš)
K vypnutiu staníc by malo dôjsť kvôli ich nedovolenému šíreniu.

Skupina Nova informovala o termíne, ku ktorému by malo dôjsť na Slovensku k vypnutiu jej staníc. Má sa tak stať k 1. marcu do piatej hodiny ráno. Ide o stanice, ktoré sa šíria bez jej súhlasu: TV Nova, Nova Cinema, Nova 2 (kedysi SMÍCHOV), Nova Action (kedysi FANDA) a Nova Gold (kedysi TELKA). Nova rozhodnutie oznámila všetkým distribútorom, káblovým, satelitným aj plateným televíziám.

Zo strany Novy ide zdá sa, o rezolútne vyriešenie problému nedovoleného šírenia. "Vypnutie voľne šírených staníc na Slovensku, ku ktorým nedala skupina Nova súhlas, je v súlade s našou stratégiou. Najneskorší termín sme stanovili na 1. marec 2017 o piatej hodine ráno. Divákov budeme informovať tak my ako aj samotní distribútori," hovorí Petr Horák, zástupca riaditeľa sekcie nových médií a diverzifikácie skupiny Nova.

Voľne šírené stanice skupiny sa na Slovensku šírili bez súhlasu skupiny. Z tohto dôvodu dochádza k ich vypnutiu. Skupina Nova ponúka namiesto končiacich staníc televíziu Nova International. Tu si diváci môžu pozrieť podobný program ako ponúka Nova v Českej republike - ide najmä o programy vlastnej produkcie. V ponuke zostávajú pre divákov aj športové stanice Nova Sport 1 a Nova Sport 2.

Informáciu pre Stratégie potvrdzuje aj Vlastimil Lakatoš zo spoločnosti Antik: "Áno je to pravda, výzvu sme zaregistrovali. Zároveň však naďalej musí platiť podmienka, že to budú musieť akceptovať všetci operátori bez ohľadu na ich technologický spôsob distribúcie signálu.“

Problém nedovoleného šírenia českých na staníc rezonuje na našom trhu už niekoľko rokov, pričom o intenzívnejšom vyriešení tohto problému sa hovorí práve od minulého roka. Skupina Nova pustila začiatkom minulého roka na náš trh stanicu Nova International, kde vysiela iba programy, na ktoré sa vzťahuje potrebná licencia.

Rovnaký problém rieši aj skupina Prima. Tá koncom januára spustila u nás vysielanie stanice Prima Plus. Zároveň však došlo k vypnutiu stanice Prima, nie však ďalších staníc skupiny FTV Prima. Tie po dohode s distribútormi v balíčku nateraz zostávajú.

01 - Modified: 2024-02-28 10:46:29 - Feat.: - Title: Vladimír Mužík nastupuje do vedenia CME. Zároveň zostáva šéfom MAFRA Slovakia 02 - Modified: 2023-12-15 11:26:54 - Feat.: - Title: Ceny za športové licencie sú za hranicou únosnosti, tvrdia zástupcovia 3 najsilnejších slovenských televízií 03 - Modified: 2022-09-05 15:01:08 - Feat.: - Title: Médiá majú platiť špeciálny odvod: Je to nesystémové a diskriminačné, odkazujú vysielatelia 04 - Modified: 2022-06-30 09:35:02 - Feat.: - Title: ta3 uviedlo novú reláciu Vaša pošta 05 - Modified: 2020-07-30 18:54:14 - Feat.: - Title: Reklama v televízii: situácia sa v lete vracia do normálu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 21:13